Szentesi Delfin ESC

2023.08.22. 16:49

A 85 éves Melkuhn Dezsőnél Szerbiában sem volt gyorsabb úszó

A nyári időszakban háttérbe szorultak a medencés versenyek, több alkalommal inkább nyílt vizes megmérettetéseken szerepeltek és szerepelnek a Szentesi Delfin ESC szenior úszói. Az elmúlt három hétben rangos eseményeken vehettek részt azok, akik kedvelik a nyílt terep adta kihívásokat.

Becsei Dávid

Horváth Roland és Török Imre Gábor.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

Az elmúlt nagyjából egy hónapban a leglelkesebb úszó kitüntetést a szentesi szeniorok között valószínűleg Melkuhn Dezsó, Horváth Roland és Török Imre Gábor kapná meg, ha kiosztanák. Ők ugyanis valamennyi nyári eseményen részt vettek, amelyeken a klub képviselte magát, ráadásul magyar versenyek mellett jártak kétszer Szerbiában is. 

Az ötezer-kétszáz méteres Balaton-átúszást a korcsoportjában negyedik helyen zárta Horváth, aki már ötödik alkalommal veselkedett neki a haboknak Révfülöpnél. Szabó Julianna tizenhetedszer vágott neki az átúszásnak, míg Biár Nelli elsőbálozóként 2:36-os idővel zárt. 

A nyolcvanöt esztendős Melkuhn Dezső a szerb nyílt vízi országos bajnokság háromkilométeres távján Bácsföldváron, Szabácson és Magyarkanizsán sem talált legyőzőre a korcsoportjában. 

Horváth Roland és Török Imre Gábor egy héten belül két nagyobb távra is elutazott. Orfűn a Pécsi-tó át- és körbeúszás során négyezer-kétszázmétert teljesítettek. Horváthnak ehhez egyórára és hat percre volt szüksége, míg Töröknek egy órára és harminchat percre. Előbbi a negyedik, utóbbi a tizenhatodik pozícióban csapott a célba. A Tisza-tó átúszást Abádszalókon Horváth ötvenhat, Török nyolcvanhárom perc alatt teljesítette, így a negyedik, illetve az ötödik helyen végeztek a háromezer-hatszáz méteres távon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában