Női kézilabda NB I./B

2023.08.15. 14:54

A bajnokcsapatra épül a Szeged másodosztályú kerete

Miután bajnokként visszajutott a másodosztályba a PC Trade Szegedi NKE női kézilabdacsapata, a klub elsődleges célja, hogy megőrizze tagságát. Három edzőmeccset már lejátszottak, a hétvégén Orosházán vesznek részt felkészülési tornán, szeptember másodikán pedig az Etelka sori sportcsarnokban a Kispest ellen kezdenek az NB I./B-ben.

Becsei Dávid

A PC Trade Szegedi NKE 2023–2024-es játékoskerete, balról Vadkerti Attila vezetőedző.

Forrás: PC Trade Szegedi NKE

Majdnem hibátlan idényt futottak a szegedi kézilabdás lányok a 2022–2023-as kiírásban. A felnőttek NB II.-es Dél-keleti csoportjában huszonegy győzelem mellett mindössze egy döntetlent játszottak, így magabiztos előnnyel, bajnokként jutott vissza a másodosztályba a PC Trade Szegedi NKE. 

– Az előző idényben egy kiváló szezont futottunk, az NB II.-es szinten kimagaslott a csapatunk. Az osztályváltás egyértelmű szintlépés, hiszen az NB I./B tavalyi összevonásával alaposan megerősödött az egész bajnokság. Jó minőségű játékoskeretünk volt tavaly, így nagyon óvatosan szándékoztam hozzányúlni, éppen emiatt csak minimálisak a változások. Nincsenek olyan vágyaink, hogy rögtön bajnokságot szeretnénk nyerni, folyamatosan építkezve most az elsődleges célunk, hogy megőrizzük a másodosztályú tagságunkat és onnantól kihozzuk magunkból a maximumot, szeretnénk minél előrébb végezni – magyarázta a Délmagyarország érdeklődésére Vadkerti Attila, a csapat vezetőedzője. 

Három kézilabdázót kell pótolniuk, ugyanis a kapus Porobic Zoé az NB I.-es MTK Budapesthez igazolt, Homoki Regina abbahagyta a játékot, Dobó Mónika pedig szünetelteti jelenleg a játékos-pályafutását.

Ami az érkezők oldalát illeti, a gólerős Szécsi Rebeka visszatért Szegedre. Korábbi csapata, az Algyő visszalépett az NB I./b-s indulástól és az NB II.-ben játszik majd. A rutinos Szécsin kívül fiatal tehetségeket igazol a PC Trade. Sztanó Kincső Dunaújvárosból, a beálló Cseri Zoé Kozármislenyből, a kapus Szalma Zita pedig Hajdúnánásról érkezik a Tisza-parti városba. Természetesen több szegedi fiatalra is nagyobb szerep hárulhat, mezőnyben Vakderti Lucára, míg a kapuban arra a Hargitai Normára, aki ezen a nyáron a U17-es válogatottal ötödik helyen végzett az Európa-bajnokságon. 

– Eddig három edzőmeccset játszottunk, a két Hajdúnánás ellenin nyújtott játékkal különösen elégedett voltam. Azt várom el ezeken, hogy a megbeszélt alapokat betartsák, az eredmény harmadlagos. Az a lényeg, hogy összerakjuk a csapat szerkezetét és összecsiszolódjunk. Erre kiváló lesz a hétvégi orosházi torna, ahol három mérkőzés vár ránk. A főpróbát jövő szombaton Bácsalmáson játsszuk a bajnoki szezonnyitó előtt – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában