Helyi sport

2023.08.12. 06:00

A legutóbbi bronzérmeshez utazik a Szeged-Csanád GA

Tovább tart-e a Szeged-Csanád Grosics Akadémia hibátlan mérlege? Erre a kérdésre kapunk választ vasárnap 21 óra magasságában, amikor is véget ér a csapat ajkai bajnokija.

Vajgely Pál

Könczey Márkékra komoly feladat hárulhat a védelem szélén.

Fotó: Gémes Sándor

A nyeretlen a hibátlan ellen – annak tudatában is veszélyes párosításnak hangzik, ha még csak két fordulón vagyunk túl a labdarúgó NB II.-ben. A harmadik körben ugyanis az eddig egy ponttal álló, ám tavaly bronzérmet szerzett Ajka vendége lesz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely egyike a mezőny négy, eddig száz százalékos mutatóval rendelkező csapatának. Ezt a sorozatát vasárnap 19 órától az Ajka otthonában folytathatja. 

A Veszprém vármegyeiek eddigi eredményei csalókák lehetnek, hiszen legutóbb Budafokon úgy kaptak ki 2–0-ra, hogy tizenegyest hibáztak, és háromszor is a kapufát találták el – hiba lenne tehát úgy kezelni ezt a mérkőzést, mint egy könnyedén behúzható találkozót. 

A Szeged ugyanakkor önbizalommal telve játszhat, hiszen legutóbb az osztály egyik legjobb csapatát sikerült legyőznie, és voltak olyan periódusai a Vasas elleni mérkőzésnek, amikor abszolút uralta a játékot a Tisza-parti gárda. 

– Nagy tiszteletet érdemel az ellenfelünk, hiszen a legutóbbi szezonban megmutatták, hogy milyen erőt képviselnek és a nyár folyamán egyben tartották a keretet. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés. Az Ajka hasonló stílust képvisel, mint mi, csupán a játékmodellt tekintve van némi különbség, a játékosok adottságaiból kifolyólag. A siker érdekében a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, alázattal és szenvedéllyel kell pályára lépnünk. Továbbra is vannak hiányzóink, remélem, hogy a sérültjeink hamarosan felépülnek és teljes kerettel készülhetünk majd. Ez egy lehetőség minden játékos számára, hogy bebizonyítsák, nem véletlenül vannak itt. Hiszek a csapatban és az elvégzett munkában, megfelelő hozzáállással Ajkán is sikeresek lehetünk! – nyilatkozta a találkozót megelőzően Alekszandar Sztevanovics, a csapat vezetőedzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában