Labdarúgás, MOL Magyar Kupa

2023.08.05. 19:53

A Makó gyönyörű gólokat lőve jutott tovább

Kiélezett első félidőt követően a második játékrészben kíméletlenül gólra váltotta a lehetőségeit a Makó FC, amely 5–0-s sikerével továbbjutott Apostagon a MOL Magyar Kupa első fordulójából.

Becsei Dávid

Amint az a makói játékosok mezén is látszik, az eső Apostagot sem került el ma este. A meccset viszont viharszünet nélkül sikerült lejátszani.

Forrás: Makó FC Facebook-oldala

Bővelkedett az izgalmakban az első félóra. A Bács-Kiskun vármegyei II. osztályból az I.-be frissen feljutott Apostag tizenegyesből betalálhatott volna, de Bohák Nándor védte azt. A másik térfélen viszont Frank Boldizsár nem hibázott, szabadrúgásból tekert bombagólt. Még a szünet előtt megduplázta előnyét a Makó, Vas Károly a tizenhatos sarkáról lőtt parádés gólt, a visszafutó kapus fölött emelte át a labdát. 

Nem hagyta lendületbe jönni a hazaiakat a csongrád-csanádi alakulat, Frank és Vas ihletett formában játszott. Az összes találatot ők hozták össze. Előbb egy Frank-beadást lőtt a kapuba Vas, majd egy parádés előkészítést követően fejelt a hosszúba ismét Vas. A pontot az i-re egy fordított szereposztás tette fel, Vas készített Frank elé, aki higgadtan gurított a kapuba, kialakítva az 5–0-s végeredményt. 

Botlik Róbert: – Egy kiválóan előkészített pályán egy szimpatikus ellenféllel szemben kiélezett első félidőt játszottunk. A szünet után viszont jól használtuk ki a lehetőségeinket, ráadásul gyönyörű gólokat lőttünk. Gratulálok a fiatal csapatomnak, kezdenek felnőni a felnőttszinthez. Örülünk a továbbjutásnak, jól jött ez a győzelem nekünk, most már várjuk a bajnoki kezdést, hogy mire leszünk képesek. 

Apostag–Makó 0–5 (0–2) 
Labdarúgás, MOL Magyar Kupa, 1. forduló. Apostag. Vezette: Dobó Sándor (Dobos, Skultéti). 
Gólszerzők: Vas (3), Frank (2). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában