Átértékelik a vízilabdafinálét

2023.08.09. 17:12

Bóbis Botond: a nagy akarásnak nyögés lett a vége az Universiade-döntőben

A döntőig menetelt a magyar férfi vízilabda-válogatott a kínai Csengtuban rendezett Universiadén, ott viszont elfogyott az ereje és 13–11-es vereséget szenvedett Olaszországtól. A Zue.hu Szegedi VE pólósa, Bóbis Botond szerint utólag már szépen csillog az ezüstérem is, de alapvetően az aranyért utaztak el a tornára.

Becsei Dávid

Bóbis Botond (jobbról) és Danka Benedek. A két szegedi vízilabdázó az Universiade-ezüstéremmel.

Forrás: a Zue.hu Szegedi VE Facebook-oldala

– A döntő után még rendkívül csalódottak voltunk, de azóta már elkezdtük átértékelni a történéseket. Néhány nap elteltével már boldogan gondolunk vissza erre a nagyjából három hétre, amit a kínai Csengtuban töltöttünk. Természetesen a magyar vízilabda hagyományaihoz hűen az aranyéremért mentünk, de így is eredményes tornát zártunk és rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk. Utólag szépen csillog az ezüstérem is – válaszolta arra a kérdésünkre Bóbis Botond, hogy mennyire képesek már örülni annak, hogy egészen a döntőig jutottak, de az aranyérem végül nem az ő nyakukba került. 

Egészen az elődöntő utolsó negyedéig menetelt Magyarország. 11–5-ről viszont vitatott körülmények között 11–10ig zárkózott fel az Egyesült Államok. Nem mindennapi forgatókönyv volt ez, ahogy a döntőé sem, ahol a záró nyolc percet hétgólos hátrányból kezdték meg Bóbisék.

– A küzdelmes játékunkkal talán elégedettek lehettünk az olaszokkal szemben, de sajnos beleestünk abba a klasszikus hibába, hogy a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Sajnos a fináléban vízilabdáztunk a leggyengébben, szerencsénk sem volt a kiváló erőkből álló és tapasztaltabb olaszok ellen – folytatta. 

A csoportkör során mindössze egy döntetlennel szalasztott el pontot a magyar csapat Görögország ellen, Németország, Japán és Szingapúr ellen magabiztos sikereket arattak és megnyerték csoportjukat Bóbisék. 

– Egy nagyon jó hangulatú, tehetséges csapat állt össze ezen a nyáron, amelyben a bizalom és a bajtársiasság dominált. Összességében mindenképpen pozitívan értékelem a válogatottunk teljesítményét, mert a szívünket, lelkünket bennhagytuk minden mérkőzésen a vízben. Ami a saját teljesítményemet illeti, a döntőig elégedett vagyok vele, kiegyensúlyozottan és jól pólóztam, de a fináléban nekem sem jöttek be a lövéseim. Az olaszokkal szemben adós maradtam a gólokkal, idézőjelesen nekem is csak a küzdés maradt – értékelte a tornát a Délmagyarországnak. 

A magyar Universiade-válogatott tagja volt az a Danka Benedek is, aki ezen a nyáron igazol Szegedre a fővárosi KSI-től. Az ő feladata minden bizonnyal a kapusposzt megoldása lesz a Tisza-parti csapatban a 2023–2024-es idényben a korosztályos válogatott Gyovai Jánossal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában