Helyi sport

2023.08.29. 17:00

Hétközi folytatás az NB III.-ban

Szerdán ismét fordulót rendeznek az NB III. Dél-keleti csoportjában: a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-re fontos meccs vár hazai környezetben, míg a Hódmezővásárhelyi FC Szolnokon javítana.

Vajgely Pál

A kék-sárga mezes vásárhelyiek Szolnokra utaznak, a szegediek itthon játszanak szerdán.

Fotó: Gémes Sándor

Másfélhetes szünet után ismét bajnokit játszanak az NB III. Dél-keleti csoportjában. Fontos napok várnak az eddig pont nélkül álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-re, hiszen előbb szerdán 17.30-tól az egy ponttal álló Monort fogadják a Szent Gellért Fórumban, míg hétvégén a szintén nullapontos Kecskemét II. vendégei lesznek. 

Egy technikás, futballozni akaró csapatot fogadunk szerdán. A Monor hozzánk hasonlóan többet mutatott játékban, mint ahogy az a pontok számában megmutatkozik. Volt másfél hetünk felkészülni erre a mérkőzésre, célunk, hogy elkezdjük a felzárkózást – mondta Andorka Péter, a Szeged-Csanád GA II. vezetőedzője.

Legutóbb gól nélküli döntetlenre végzett a Vasas II.-vel a Hódmezővásárhelyi FC, amelyre egy idegenbeli kihívás vár a hétközi fordulóban. A versenynaptár érdekessége, hogy az NB III.-as csapatok most jövő hét végéig lejátszanak három meccset, majd ismét egy kéthetes szünet következik számukra – igaz, ebben benne lesz egy magyar kupa-hétvége, ahol viszont a Hódmezővásárhelyi FC már nem érintett, a Szeged II. pedig tartalékcsapat mivoltából nem indulhat a sorozatban. A HFC ahhoz a Szolnokhoz látogat, amely hozzá hasonlóan szintén veretlen az elmúlt három mérkőzését illetően, ám az elmúlt hétvégén kiesett a kupából, miután kikapott hazai pályán a Kelentől.

Az aktuális adott mérkőzésre kell a legnagyobb fókuszt helyeznünk. Múlt héten volt egy gyakorlómeccsünk, tudtunk frissíteni, bízok benne, hogy ezt a meccset be tudjuk gyűrni. A stabilitásunk rendben volt, viszont a Vasas II. ellen a megszokotthoz képest kevesebb helyzetet dolgoztunk ki. Ebből a szempontból biztos más lesz a szolnoki meccs, mert egy nyílt játékot felvállaló csapattal találkozunk. Még csiszolódnia kell ennek a csapatnak, és jó lenne elkapnunk egy szép szériát – ebben nem is biztos, hogy a szép játék, hanem elsősorban az eredményesség segíthet – mondta Antal Krisztián, a Hódmezővásárhelyi FC vezetőedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában