A hátrány ellenére is közel volt a sikerhez a Szeged-Csanád GA

2023.08.17. 16:11

Igazságos döntetlen, amely senkinek sem jó

Igazságos döntetlen született a labdarúgó NB II. 4. fordulójában a Szeged-Csanád GA és a Gyirmót mérkőzésén (1–1), de ennek az iksznek egyik fél sem örült.

Mádi József

Nagy volt a küzdelem a labdáért, de a szegedi Nyári Patrik (balról) jó százalékkal szerezte meg.

Fotó: Gémes Sándor

Ez volt az az eredmény, amelynek egyik fél sem örülhetett. Legalábbis a meccs utáni sajtótájékoztatón ez látszott a szakvezetőkön és a nyilatkozataikon.

A vendégek mestere, Csizmadia Csaba azt mondta, a mérkőzés második félideje volt az első olyan szakasza a bajnokságnak, amelyben nem ők uralták a találkozót. Mindez persze köszönhető volt annak, hogy a hazai csapat minden erőt mozgósított az egyenlítés érdekében. Különösen Prosser Dániel volt elemében, aki az első félidőben a bal, majd a másodikban tükörszélsőként a jobb oldalon kergette bizonytalanságba az előtte lévő védőket. Jó volt őt így látni játszani, már régóta vártunk arra, hogy ezt a teljesítményt adja le. Ugyan a gól most sem jött össze – Ajkán a felső lécre bombázott, most pedig a kifutó kapus felett átemelve nem talált kaput –, de azért kiosztott egy fontos gólpasszt Bíró Bencének a 72. percben.

Ahogy Csizmadia, úgy Alekszandar Sztevanovics sem volt boldog az iksz után. Érthető, hiszen a korai kapott gól ellenére megvoltak a lehetőségei a szegedieknek, ám a gyirmóti kapus, Hársfalvi András sokszor védett nagyokat, a legnagyobbat talán akkor, amikor Nyári Patrik közeli, nyolc méteres bombája után tolta a léc fölé a labdát. Ezen kívül főleg Prosser tesztelte, de másoknak is akadtak lövéseik, lehetőségeik.

– Egyértelműen a három pont volt a célunk, de a korai kapott góllal nagyon nehézzé vált a helyzetünk. Kellemetlen az olyen csapat ellen játszani, mint a Gyirmót, mert nagyon veszélyesen kontrázik. A második félidőben irányítottuk a mérkőzést, ám nagyszerűen védett az ellenfél kapusa. Azt gondolom, főleg az ő teljesítménye miatt nem sikerült megszereznünk a három pontot. A futball ilyen, egyszer ad és egyszer elvesz, de bízom benne, hogy ha folytatjuk a megkezdett munkát, akkor az eredménnyel is párosul, és megszerezzük az első vagy a második helyet a tabellán. Szeretjük az ilyen kihívásokat, amikor háromnaponta kell meccseket játszani – mondta Sztevanovics, aki a nyilatkozat végén utalt már arra, hogy szombaton az újonc BVSC otthonában következik az újabb bajnoki feladat.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában