Férfi vízilabda

2023.08.04. 17:00

Jól áll a Szegedi VE a felkészüléssel a szezonra

Foghíjas kerettel, de már öt héten túlvan a felkészülési időszakból a Zue.hu Szegedi VE OB I.-es férfi vízilabdacsapata. A következő héten már egyre többen lesznek az öltözőben, Danka Benedek és Bóbis Botond ráadásul akár még éremmel is hazatérhet a kínai Universiadéról.

Becsei Dávid

Nagy Márton (a labdával) a BVSC sapkáját szegedire cserélte le.

Fotó: Dömötör Csaba/MW – archív

– A többiek már öt hete készülnek, én viszont a második hetemet zártam le még csak pénteken. Amikor aláírtam a szegedi szerződésem, akkor már volt egy lefoglalt nyaralásom, így a szakmai stáb engedélyével később csatlakoztam be a munkába. Jól állunk, de egyelőre inkább a fizikális felkészítés játssza a főszerepet, mintsem a labdás tréningek – jegyezte meg érdeklődésünkre a Szegedre visszatérő Nagy Márton. 

Danka Benedek és Bóbis Botond az Universiadén vesz részt a magyar válogatottal, amelyen a hétvégén már az elődöntőben ugranak medencébe. Az utánpótlás válogatottak összetartásán is többen érdekelt voltak, így Gyovai János és Horváth Vencel sem dolgozott a héten együtt a Tisza-parti csapattal.

– Így, hogy egyelőre még viszonylag kevesen vagyunk edzésen, főként az erőnléti felkészülésre fektettük a hangsúlyt. Már volt egy kétkapuzásunk az ifivel, de ennek még nem a meccsforma előhívása volt a célja, hanem a vegyes terhelés, mert csere nélkül játszottunk. Lábtempót már nyomtuk a vízben, lőttünk is, de igazán még ezt követően vágunk bele a taktikai edzésekbe, amikor kiegészülünk a hiányzókkal – folytatta Nagy, aki a 2016–2017-es idényben már játszott Szegeden. 

Két hét választja már el a férficsapatok nagy részét az első idei tétmérkőzéstől. A Szeged augusztus 18-án a BVSC és az Eger ellen kezd utóbbi otthonában a magyar kupában, majd következő nap a KSI-vel zárnak. 

– Szeretném, ha továbbjutnánk és játszhatnánk a legjobb nyolc között a kupában. A BVSC kiemelkedik a négyesünkből, az Egert legyőzhetjük. A sorsolás viszont nem a legkedvezőbb, mert az első napon pont ezzel a két csapattal játszunk, majd a második napon a KSI sem lesz könnyű, de őket is legyőzhetjük – beszélt az ünnepi hétvégén rendezendő egri kupafordulóról. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában