Helyi sport

2023.08.03. 19:44

Magabiztos győzelem Szegeden az U19-es női röplabda-válogatottól - FOTÓK

A papírformának megfelelően 3:0-ra verték Kamerunt Baksa Pannáék.

Delmagyar.hu

A magyar lányok magabiztosan verték Kamerunt.

Fotó: Karnok Csaba

A magyar válogatott a papírformának megfelelően 3-0-ra legyőzte a kameruni csapatot az U19-es női röplabda-világbajnokság csütörtöki játéknapján.

Kőnig Gábor szövetségi edző együttese egyértelmű esélyesnek számított a nyeretlen afrikaiak ellen, akik fizikálisan ugyan remek adottságokkal rendelkeznek, ám technikai képzettségük ezzel nincs összhangban.

A mérkőzés ennek megfelelően alakult: amikor a házigazda válogatott játékosai koncentráltan röplabdáztak és nem rontottak, sorra szerezték a pontokat, amikor azonban figyelmetlenek voltak, a rivális rendre közelebb zárkózott. A magyarok győzelmét ugyanakkor - a második szettbeli megingást leszámítva, amikor 20-20-at is mutatott az eredményjelző - semmi nem veszélyeztette, ezt követően ugyanis sorozatban 17 hazai pontot láthatott a közönség.

Baksa Pannáék 2/1-es győzelmi mutatóval állnak, és gyakorlatilag nyolcaddöntősnek tekinthetők.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a rivális ütője, Mpon Rodrigue Bediang lett 13 ponttal, magyar részről a center Radnai Luca 12 pontig jutott.

 

A magyarok a pénteki szünnap után szombaton Egyiptom ellen folytatják, vasárnap pedig Argentína ellen zárják a csoportkört.

A vb magyarországi helyszíne - ahol a C csoport meccseit is játsszák - a szegedi Pick Aréna, míg a horvátországi csoportoknak és az éremcsatáknak Eszék ad otthont. A négy hatcsapatos csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, de a vb-t minden csapat végigjátssza, azaz alsóházi helyosztókat is rendeznek.

Magyarország–Kamerun 3:0 (17, 20, 15)
Női U19-es röplabda-világbajnokság, Szeged, C csoport, 3. forduló.

A további magyar program:, szombat 18 óra: Magyarország-Egyiptom. Vasárnap 18 óra: Magyarország-Argentína.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában