Oda a veretlenség, kikapott a Szeged-Csanád GA

2023.08.27. 21:27

Meglepetést okozott a Csákvár

A labdarúgó NB II. 6. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Szent Gellért Fórumban a Csákvár együttesét fogadta, és megszakadta a veretlenségi sorozata, hiszen a vendégek 2–0-ra nyertek.

Mádi József

Bíró Bence és a Szeged nehezen boldogult a Csákvárral.

Fotó: Gémes Sándor

Régi ismerős köszönt vissza a Csákvárnál: Farkas Aurél három évet töltött el Szegeden, most pedig kezdőként kapott helyet a vendégeknél. Hazai oldalon még mindig nem állt rendelkezésre Papp Áron, ahogy Könczey Márk sem volt kerettag.

Két olyan csapat találkozott ezen a mérkőzésen, amely szeret kezdeményezni, építeni, labdát birtokolni, ennek megfelelően lendületesen kezdtek a felek, és az 5. percben Gajdos Zsolt jobb oldali beadása után Borvető Áron fejjel csúsztatta meg a labdát, amely öt méterrel mellément. Válaszként Nagy Zoárd próbálkozott, és a 16-os környékéről ellőtt labdája a felső léc tetején megpattanva hagyta el a pályát. Következett Prosser Dániel erős beadása a 16-os bal csücskétől szabadrúgásból, ám senki sem ért a labdába a kapu előtt.

A 25. percben elrendelt ivószünet után elcsendesedett a meccs, kevés volt az esemény a sok pontatlanság miatt. Aztán a 33. percben Prosser robbantott, a saját térfeléről az ellenfél ötöséig vezette a labdát, azonban ott egy csel után a jobb felső sarok fölé lőtt. Fokozódott a nyomás a vendégeken, sorban érkeztek a beadások, a szegediek többször is remekül indultak be az üres területekre, csak a befejezésekbe rendre hiba csúszott, miközben Major Marcell a szünet előtti percben tesztelte Molnár-Farkas Tamás éberségét.

Szegedi lehetőséggel kezdődött a második félidő Gera Norbert lövése éppen csak elment a jobb kapufa mellett, aztán jött a hidegzuhany: Tamás Nándor lövése után a labda furcsa ívet kapott a becsúszó védőn, Molnár-Farkas Tamás későn kapta fel a kezét, 0–1. 

A Szeged lassan ocsúdott a sokkból, ám a 60. perc környékétől már visszavette az irányítást, ám a sok játékmegszakítás (cserék, sárga lapok, ivószünet) miatt rendkívül töredezett volt a futball. A 77. percben szép góllal növelte előnyét a Csákvár, Gazdag Vajk a 16-os vonaláról kilőtte a bal felső sarkot, 0–2.

A Szeged már nem tudott megújulni a hátralévő időben, és így elveszítette a veretlenségét a labdarúgó NB II.-ben.

Alekszandar Sztevanovics: – Korai még mélyen elemezni, de keresem az okokat, miért futballoztunk így ezen a napon. A Csákvár azért jött, hogy lassítsa a játékot, és ezt jól csinálta. Nem találtuk a ritmust, a hozzáállás szinten aluli volt, elképzelés nélkül játszottunk, ezért veszítettük el ezt a mérkőzést én és a csapatom. Keressük a további okokat, és megpróbálunk változtatni. 

Szeged-Csanád GA–Csákvár 0–2 (0–0)

Merkantil bank labdarúgó NB II., 6. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 1316 néző. Vezette: Antal Péter (Albert István, Dobos Dávid).

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera, Szilágyi, Nagy Zs., Tóth B. – Bíró B., Haris (Magyar Zs., 68.), Palincsár (Nyári, 56.) – Prosser (Márkvárt, 68.), Borvető (Kővári, 78.), Gajdos (Óvári, 56.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Csákvár: Pécsi – Murka, Babós L., Karacs D., László N. – Farkas A., Mészáros D., Major M. (Gazdag, 58.) –  Tamás N. (Szakály D., 90.), Nagy Z. (Simon A., 90.), Fejős (Baracskai, 74.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gólszerzők: Tamás N. (50.), Gazdag (77.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában