Szerda 19 órától a Gyirmót ellen lép pályára a Szeged-Csanád GA

2023.08.15. 19:29

Rangadó rangadó után

Hétközi forduló következik a labdarúgó NB II. 2023–24-es idényében: a 4. fordulóban a Szeged-Csanád GA a Gyirmót együttesét fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Mádi József

A szegedieknek (balról Szilágyi Zoltán, Bíró Bence és Tóth Bence) gyorsan kell regenerálódniuk.

Fotó: Gémes Sándor

Nincs megállás, menni kell tovább.

A labdarúgó NB II. erőltetett menetbe kapcsolt a rajt óta, hiszen szűk egy hónap alatt (július 30-tól augusztus 27-ig) az elsőtől a hatodik fordulóig eljutnak a csapatok. Ebben a programban jön egy hétközi forduló, amelyben a Szeged-Csanád GA szerda 19 órától a Gyirmót csapatát fogadja.

A Tisza-parti alakulat egymás után a harmadik rangadóját vívja, hiszen az NB I.-ből kiesett Vasas és az előző idény harmadikja, az Ajka után az utóbbi sorozat hatodikja, a Gyirmót lesz az ellenfél. Az előző meccs hőse is lehetett volna a támadó Prosser Dániel, aki két remek lövésből próbált gólt szerezni legutóbb Ajkán, de előbb a hazai kapus védett, majd a felsőléc kisegített Horváth Dánielt.

– Ahhoz, hogy a bajnokság végén a tabella elején végezzünk, elengedhetetlen, hogy az olyan mérkőzéseken, ahol nem tudunk nyerni, legalább egy döntetlent kiharcoljunk. A hazai meccseket be kell húzni, idegenben pedig bármi megtörténhet. Nem lesz könnyű a következő meccs, hiszen a Gyirmót mindig ott van az élmezőnyben. Szerencsére hazai pályán játszunk, ez előnyt jelenthet számunkra. Regenerálódunk és felkészülünk belőlük. Úgy vélem, a legjobb teljesítményünket nyújtva eldönthetjük magunk javunkra a mérkőzést – nyilatkozta a klub honlapján Prosser.

– A játékosaim az első három fordulóban megmutatták a mezőnynek, hogy milyen veszélyesen tudnak futballozni, emiatt valamennyi csapat kettőzött motivációval lép pályára ellenünk. Erre számítok a Gyirmót elleni mérkőzésen is, főleg annak tükrében, hogy a sárga-kékek nem kezdték jól a szezont. Ez ne tévesszen meg senkit, a Gyirmót egy nagy klub, tele kiváló játékosokkal. Tisztelnünk kell magunkat és az eddig elért eredményeinket. Az egyetlen út a sikerhez, ha a legjobbunkat nyújtva, motiváltan és megfelelő hozzáállással lépünk pályára. Csak így győzhetünk egy ilyen kaliberű csapat ellen, mint a Gyirmót – mondta Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

Ami a hiányzókat illeti, Haris Attila és Kővári Róbert felépülése jól halad, talán a keret tagjai is lehetnek, Papp Áron állapota viszont kérdéses, nem valószínű, hogy számíthat rá a stáb.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában