Újabb aranyérem

2023.08.06. 16:36

Szentesi játékossal és edzővel Európa-bajnok lett az U17-es leány vízilabda-válogatott

Sorozatban a harmadik aranyérmét nyerte meg a 2006-2007-ben születettek leány magyar vízilabda-válogatottja. Az U17-es Európa-bajnokságot ezúttal a törökországi Manisában nyerték meg, a Szentesi Vízilabda Klubot a vízben Horváth Zsófia, a parton pedig Matajsz Márk képviselte edzőként.

Becsei Dávid

A leány aranygeneráció. Sorozatban harmadik aranyérmüket nyerték meg veretlenül.

Forrás: a Magyar Vízilabda-szövetség Facebook-oldala

Az U15-ös szentesi Európa-bajnokság és a tavalyi U16-os világbajnokság megnyerése után az U17-es Eb-vel folytatta győzelmi sorozatát a leány vízilabda aranykorosztálya. Sike József vezetőedző és Matajsz Márk edző tanítványai immár harmadik éve veretlenek, ezúttal Spanyolországot győzték le a döntőben 11–8-ra. 

Az Európa-bajnok csapat tagja volt a szentesi Horváth Zsófia, valamint az a Lendvai Natasa, aki az elmúlt idényben a szegedi együttest erősítette a felnőtt OB I.-ben. A felkészülést rajtuk kívül másik két szentesi tehetség, a kapus Varga Nóra, valamint Horváth Luca is végigcsinálta, azonban ők az utolsó keretszűkítésnél kikerültek az utazó keretből.

Elképesztően küzdelmes első negyedet hozott a döntő a spanyolok ellen. Nagy csata folyt a vízben, miközben a kapus Torma Luca ötméterest hárított, de több ziccervédése is akadt. Nyolc perc után 1–1 állt az eredményjelzőn a törökországi Manisában. 

A második negyedben hasonló volt a forgatókönyv, mint az elsőben. Tiba nagy gólt lőtt, hasonlót a spanyol ellenfél is, majd Varró Eszter révén 3–2-re vezettünk. Egyenlítettek a hispánok, miközben a magyar játék nem volt tökéletes. A támadások befejezésébe rendre apró hiba csúszott, kapufa, védés, kaput el nem találó lövés. A nagyszünetig semmi sem dőlt el, 3–3. 

A harmadik negyed elején 4–3-ra még Spanyolország vezetett, ezt követően viszont minden megváltozott. Alig három perc alatt egy 5–0-s rohamot produkált a magyar válogatott, amellyel 8–4-re ellépett. A spanyolok még 8–6-ra felzárkóztak, majd Tiba Panna góljának köszönhetően a záró nyolc percet 9–6-ról várhatták a magyarok. 

Torma bravúrjainak hála az utolsó negyedben már nem tudtak felzárkózni a spanyolok, 11–7 után pedig minden eldőlt, sorozatban harmadik aranyérmüket nyerte meg ez a korosztály. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában