Női vízilabda

2023.08.21. 18:36

Szimpatikus célt fogalmaztak meg a Valdor Szentesnél

Az a cél, hogy fiatal vízilabdázók válasszák csapatuknak a Valdor Szentes OB I.-es női együttesét, akik kellően motiváltak, hogy kihasználják a Kurca-parti lehetőségeket és fejlesszék, építsék önmagukat. Ezt Kis Gábor, a Szentesi Vízilabda Klub szakmai igazgatója fogalmazta ki, aki bejelentette a gárda körüli változásokat.

Becsei Dávid

Matajsz Márk vezetőedző, valamint a két érkező, Hnatyszyn Kinga (középen) és Erdélyi Hédi.

Fotó: Vidovics Ferenc

Nem sok változás lesz a Valdor Szentes OB I.-es női vízilabdacsapatánál, de Tóth Fruzsina BVSC-be és Bonca Vivien Ferencvárosba igazolása érzékenyen érinti a játékoskeretet. A csapat vezetőedzője továbbra is Matajsz Márk, a másodedzői pozícióban viszont Brávik Fruzsinát a tavaly játékosként még bevetett Hevesi Anita váltja. 

– Hála istennek szép eredményeket ért el az elmúlt évben a női szakágunk, a következő idényben is szeretnénk ilyen hatásosak lenni. Kicsit gyengült a felnőttcsapatunk, mert két nagyon fontos játékosunk távozott. Őket, Erdélyi Hédivel és Hnatyszyn Kingával pótoljuk. Szeretnénk egy olyan munkát végezni a női oldalon, ahol azok a játékosok, akik ide érkeznek, jobb játékosokká váljanak. Alapvetően ez a célunk férfi és női szinten egyaránt. Szeretnénk, ha olyan lehetőség lenne a Szentesi Vízilabda Klub a fiatal játékosok számára, hogy itt fejlődhetnek és építhetik önmagukat és ha kellően motiváltak, élnek ezzel. Sok fiatalt szeretnénk beépíteni a csapatba, amelyben fontos szerepe lesz majd Hevesi Anitának is, hiszen több szem többet lát – fogalmazott Kis Gábor, a Szentesi VK szakmai igazgatója. 

Óriási élményként és tapasztalatszerzésként élte meg Matajsz Márk, hogy az Európa-bajnok U17-es leány válogatott mellett dolgozhatott a nyáron Sike József vezetőedzővel. Távollétében Hevesi Anita dolgozott a szentesi lányokkal az iránymutatása szerint.

– Öt hete dolgozik együtt a keret, már volt edzőmeccsünk is, de egyelőre a fizikális felkészítésen van a hangsúly. Párhuzamosan elkezdtük a taktikai elemek gyakorlását is, nagyon hasznos kétkapuzáson vagyunk túl már a Ferencváros ifjúsági csapata ellen – beszélt az eddig eltelt felkészülési időszakról. 

Hozzátette, hogy hatalmas büszkeség számukra, hogy legjobb játékosaikat a legjobb magyar csapatok igazolják le, hiszen ez az elvégzett munkájuk minőségét igazolja. A céljuk nem változik, vagyis fejlődni szeretnének a felnőtt OB I. mellett az utánpótlásban is. 

Ami a Valdor Szentes szezonkezdetét illeti, szeptember 22-én a III. kerülettel és a Tatabányával itthon játszanak a két továbbjutó helyért a kupában, míg a bajnoki első forduló időpontja október negyedike. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában