Helyi sport

2023.08.18. 12:08

Szombaton rendezik a vármegyei I. osztály nyitófordulóját

Rajtol a vármegyei labdarúgás élvonala, a vasárnapi nemzeti ünnep miatt a nyitóforduló mind a hat mérkőzését szombaton rendezik.

Vajgely Pál

Újra fókuszban a labda, a Tiszasziget hazai pályán kezd.

Fotó: Gémes Sándor

A három újonc közül kettő is hazai pályán kezdi meg a 2023-24-es szezont: az Ásotthalom a Szentesi Kinizsit fogadja, míg a Bordány az FK Szegedet látja vendégül. A Makó az immáron Bány Tamás által vezetett, alaposan átalakult Tiszasziget otthonában rajtol. 

A forduló kiemelt mérkőzése lehet az Algyő–Mórahalom és az SZVSE–Kiskundorozsma találkozó – utóbbi párosításban a vendégeket az a Paksi Péter vezeti, aki korábban bajnoki címet, vármegyei és amatőr kupát is nyert a Vasutasokkal. A két csapat néhány napja edzőmeccset játszott egymással, akkor az SZVSE 3–0-ra győzni tudott. 

Szintén nemrég találkozott egymással a Balástya és a Hódmezővásárhelyi FC II., akkor a vendég vásárhelyiek tudtak nyerni, a két csapat mai mérkőzése viszont már bajnoki pontokért zajlik. A nyár folyamán egyébként a HFC II. volt az egyik csapat, ahol edzőváltás történt, a gárda kispadjára Horváth Zoltán ült le, míg az új szezont a Kiskundorozsma és a Tiszasziget várja még új trénerrel. A vármegyei II. és III. osztály küzdelmei a következő hétvégén, augusztus 26-27-én rajtolnak majd. 

Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály, 1. forduló, szombat, 17.30: Ásotthalom–Szentesi Kinizsi, SZVSE-G-Falc Kft.–Kiskundorozsma, M-Perfect Home Algyő–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, DBFutball Bordány–FK 1899 Szeged-SZEOL, Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II., Tiszasziget–Makó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában