Helyi sport

2023.08.04. 14:33

Tíz év után győzheti le a Vasast a Szeged-Csanád GA

Először lép pályára a 2023-24-es szezonban a Szent Gellért Fórumban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Gajdos Zsolték azonnal a szezon egyik, hanem a legnagyobb rangadóján lépnek pályára hazai környezetben.

Vajgely Pál

Bíró Bencéék május közepe után játszhatnak újra a Szent Gellért Fórumban.

Fotó: Gémes Sándor

Jön a Vasas. 1989 óta kiemelt jelentőséggel bír, amikor az angyalföldi gárda Szegedre látogat, hiszen azon a bizonyos osztályozón a szegedi futball fájó sebet kapott, nem sikerült a feljutás az NB I.-be.

A mai meccsnek ugyan ekkora tétje nem lesz, de mindenképpen rangadónak tekinthető a 20 órától kezdődő találkozó. Mindkét gárda ugyanis az NB I.-be való feljutásról beszélt a szezon rajtja előtt. Bár a bajnokság még csak most kezdődött, hiszen ez lesz a második mérkőzésen a másodosztály idei szezonjából, mégis meghatározó lehet a szombati találkozó kimenetele. A kazincbarcikai győzelemmel rajtoló szegediek ugyanis hat ponttal állhatnának, ha megszakítanák tíz éve tartó nyeretlenségüket a Vasas ellen. Legutóbb 2013 májusában, még az NB II. Keleti csoportjában sikerült nyerni a Vasas ellen, akkor 3–1-re, Jovánczai duplája mellett Petrók jegyezte a szegediek gólját, a Vasasban pedig egy bizonyos Ádám Martin is kezdő volt. Visszatérve a jelenbe, a Vasas viszont kisebb meglepetésre, odahaza kapott ki a Budafoktól a nyitófordulóban. 

Egyértelműen a bajnokság egyik legerősebb csapata érkezik hozzánk. A legutóbbi mérkőzés megmutatta a gyengeségeinket: javulnunk kell a középpályán tanúsított agresszivitásban, valamint a támadó és a védekező reakcióban egyaránt. Nem szabad hagynunk, hogy a Vasas ránk erőltesse az akaratát, a saját játékunkat kell játszanunk. Fontos, hogy minél többet birtokoljuk a labdát és megpróbáljunk lehetőleg minden akciót lövéssel befejezni. Óvatosnak kell lennünk a rögzített helyzeteknél, nagyon képzett és eszes játékosok alkotják az angyalföldieket, különösen a középpályán. Hinnünk kell a sikerben, én bízom a játékosaimban. Nagy kihívás lesz számunkra ez a meccs, azonban megígérem, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak – nyilatkozta a találkozó előtt Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

A szegedi szurkolók közösen vonulnak a mérkőzés, 17 órától a Dugonics téren gyülekeznek, és várnak mindenkit, aki szeretne csatlakozni. A menet 17.30-kor indul a Szent Gellért Fórumba. A klub ajándékkal várja mindazokat, akik kerékpárral érkeznek a meccsre, amelyet az M4 Sport élőben közvetít. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában