Küzdelmes győzelem az NB III.-ban

2023.09.09. 19:25

A HFC emberhátrányban sem vesztett pontokat, már 2. a tabellán

Pontokat vesztett a Dabas a BKV Előre otthonában, így a Hódmezővásárhely a Pénzügyőr elleni 2–1-es sikerével jobb gólkülönbségének köszönhetően fellépett a tabella második helyére a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában hét fordulót követően.

Becsei Dávid

Ismét három pontnak örülhettek a hódmezővásárhelyi labdarúgók az NB III.-ban.

Forrás: a Hódmezővásárhelyi FC Facebook-oldala

A magyar labdarúgó-válogatott Csehország elleni felkészülési mérkőzése miatt a teljes NB III.-as fordulót szombaton rendezték meg. A Pénzügyőr a Vasas II. ellen otthon elszenvedett 5–0-s vereségből érkezett vigasztalódni Vásárhelyre, míg a hazaiak legutóbb Cegléden nyertek 2–1-re. 

Akár már az első percben megszerezhette volna a vezetést a HFC a Pénzügyőr ellen, de mindkét lehetőségét elpuskázta. A 14. percben viszont már nem, ekkor Tóth Dániel szélről beadott labdájára Hunya érkezett a hosszún, amelyet az eltolódott védelem mögött csak be kellett pofozni a kapuba, 1–0. 

Még a szünet előtt a 42. minutumban betaláltak ismét a hazaiak. Ezt megelőzően Gréczi ugrott volna ki a tizenhatoson belül, de vendégkezet ért a labda. A megítélt tizenegyest Vladul Stefan váltotta gólra, 2–0. A két vásárhelyi találat között viszont akadt több veszélyes próbálkozása is a Pénzügyőrnek. Leginkább a szélekről beadott labdákkal próbáltak operálni a vendégek.

Pihenőt követően a 47. percben jött az nyári melegben az első hidegzuhany. A vendégeknek a bal oldalon sikerült megbontani a hazaiak védelmét, Hunyát kicselezve lőtt a támadó, de Deczki védett. A labda a gólvonal környékén „táncolt”, már majdnem Deczki birtokolta, amikor végül Urbin bekotorta a hálóba, 2–1. 

A bekapott gól, majd Vladul kiállítása – a vendég térfélen hátulról becsúszásért – a 72. percben felborította a vásárhelyi terveket. Onnantól a védekezés játszotta a főszerepet hazai részről, de állta a masszív lábakon állt a védelem, Deczki pedig ügyesen húzta le a beíveléseket, így itthon tartották a három pontot. 

Szeptember 24-én a nyolcadik fordulóban a kilencedik és nyolcpontos Monor vendége lesz a HFC. 

Antal Krisztián: – Sajnos az első félidőben tapasztalt helyzet- és mezőnyfölényünket nem tudtuk átmenteni a második játékrészre, de az emberhátrány ellenére is jól levédekeztük a hátralévő időt. Gratulálok a csapatomnak, köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kijöttek bennünket buzdítani. 

Hódmezővásárhelyi FC–Pénzügyőr 2–1 (2–0) 
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 7. forduló. Hódmezővásárhely, 350 néző. Vezette: Nagy Attila László (Vrbovszki, Németh B.). 
HFC: Deczki – Gréczi (Dobronoky, 84.), Ondrejó (Juhász J., 67.), Borbás, Hunya, Vladul, Tóth Dán. (Dóra D., 74.), Guth, Zana, Zámbori, Hegedűs (Rabecz, 67.). Edző: Antal Krisztián. 
Pénzügyőr: Puskás – Kiss D. (Nagy B., a szünetben), Tóth Dáv., Stoiacovici, Biró, Urbin (Bartos, 67.), Karacs (Farkas, 84.), Tóth K., Kövér, Megyeri (Varga Ö., 67.), Labát. Edző: Seres Zsolt. 
Gólszerzők: Hunya (14.), Vladul (42. – 11-esből), ill. Urbin (47.). 
Kiállítva: Vladul (72.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában