Reálissá vált a céljuk

2023.09.17. 14:29

Íme a szegedi női vízilabdacsapat érkezői, továbbjutottak a Magyar Kupában

Teljesítette célkitűzését a BENU Magyar Kupa győri kvalifikációján a Szegedi VE női vízilabdacsapata. A hazaiakat 12–11-re legyőzte az újjáformálódó Tisza-parti együttes, míg a BVSC-től 15–8-as vereséget szenvedett. A zuglóiak a Győrt is magabiztosan múlták felül, így a csoportból másodikként a Szeged jutott tovább.

Becsei Dávid

Pap Mirtil mindkét mérkőzésen két-két gólt lőtt.

Fotó: Karnok Csaba

Átalakul a szegedi női vízilabda, amely a 2023–2024-es idénytől egybeolvadt a Szegedi Vízilabda Egylettel. A csapat vezetőedzője Szabó Tamás lett, míg a játékoskeretből Ráski Lilla, Lendvai Natasa és Szabó Júlia távozott. A legismertebb érkező a BVSC-ből a visszatérő Gémes Alexa, Baksa Borbála a kupagyőztes Ferencvárosból jött a több játéklehetőség reményében, míg Gálicz Zsófia Győrből igazolt ide. Újrakezdte Hasznos Nóra, az utánpótlásból felkerült Kucsera Lili, míg Kenéz Kincső és Binder Blanka kettős igazolással játszik majd Szegeden a KSI-ből.

A Szabó-tanítványok első tétmeccsüket a házigazda Győr ellen nyerték meg a kupaselejtezőben, majd mindössze negyvenöt perc pihenőt követően a BVSC-től szenvedtek vereséget.

– Teljesítettük a reális célkitűzésünket és legyőztük a Győrt. Örülök, hogy sikerélménnyel kezdtünk, ezt fontos az önbizalom szempontjából. Fontos állomás a felkészülésünkben a kupa, de a bajnokság élvezi a prioritást. Azért vált szorossá a házigazda elleni meccsünk, mert sok egyéni hibát követtünk el. Pozitív, hogy amikor utolértek bennünket, nem roppantunk össze, kivédekeztünk két emberhátrányt. A pihent BVSC kőkemény szoros védekezésével nem tudtunk mit kezdeni. Hatgólos hátrányban sem estünk szét, visszajöttünk mínusz négyre, de elfáradtunk a második találkozó végére és kinyílt az olló a két csapat között – értékelte a kupameccseket Szabó Tamás vezetőedző, aki hozzátette, büszke játékosaira, mert fizikálisan mindent kiadtak magukból.

Győr–Szegedi VE 11–12 (3–2, 2–5, 3–2, 3–3)
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, kvalifikáció, B csoport, 1. forduló. Győr, Aqua Sport központ. Vezette: Sajben, Bors.
Győr: Szombathelyi – Rádli, Kenderes 1, Molnár D. 1, Párkányi 2, Petik 3, Szedlák 2. Csere: Finta Zs., Finta K., Kiss A., Hetzl 2, Dróth. Vezetőedző: Vogel Zsolt.
Szegedi VE: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Pap 2, Tátrai 2, Pádár B. 1, Kenéz 3, Gémes 2. Csere: Baksa B., Bocskay 1, Gálicz, Botka, Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 6/3.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.
Kipontozódott: Rádli, Szedlák.

Szegedi VE–BVSC 8–15 (2–5, 2–3, 2–4, 2–3)
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, kvalifikáció, B csoport, 2. forduló. Győr, Aqua Sport központ. Vezette: Bors, Fodor.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Pap 2, Tátrai, Pádár B., Kenéz 3, Gémes 1. Csere: Kucsera, Baksa B. 1, Bocskay, Gálicz, Botka 1, Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
BVSC: Kakas – Mészáros Farkas 5, Tóth R., Tóth F. 1, Kolarova 2, Urvári L. 1, Kele. Csere: Doroszlai (kapus), Jancsó 2, Koltay 1, Ármai 1, Batizi 1, Bereczki, Csúcs 1. Vezetőedző: Stieber Mercédesz.
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 5/0.
Ötméteresből: 6/4, ill. 2/2.
Kipontozódott: Szabó K.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában