A szegedi versenyzők mindkét versenynapon helyt álltak

2023.09.29. 14:49

Jól vívtak Budapesten

A szegedi Zsögön Andor második lett a juniorok között, pedig még csak kadett korú.

Budapesten a Törekvés vívószakosztálya adott otthont a junior férfiak tőr válogató versenyként is számon tartott magyar kupa fordulónak, amely a 2023–24-es vívószezon első versenyhétvégéje volt. Mindkét napon indultak szegedi versenyzők, sokan felversenyeztek, azaz magasabb korosztályban mérettették meg magukat.

A Szegedi Tudományegyetem Vívó Klub képviseletében juniorként két vívó állt pástra, Nagy Huba előbb 31. helyezést ért el, másnap viszont már eredményesebb vívást bemutatva a 12. helyet érte el, amely első éves juniorként bíztató eredmény, a következő két szezonra nézve jó előjel. Jancsák Márton csak a második nap állt pástra, ő az 50. helyen végzett.

Két serdülő korú vívó is részt vett az eseményen ráhangolódási céllal az idei szezonra, ők három év múlva érik el ezt a korosztályt, de felkészülésnek jó lehetőséget adott a verseny. Szaszák Balázs mindkét napon a 48. helyet szerezte meg, Szögi-Nagy Tamás csak az első nap versenyzett, és az 50. helyet vívta ki.

Ugyanitt indult a szintén szegedi Zsögön Andor, aki az SZTE Vívó Klubban nevelkedett, de már a Budakalász színeiben versenyez. Az első nap a nyolcadik helyre futott be, amely nagyon szép teljesítmény egy kadett versenyzőtől, a második nap pedig– amely egy teljesen külön versenyt jelentett ugyanannak a mezőnynek – egyenesen a döntőig menetelt. Egy Honvéd-versenyző legyőzése után Nagy Huba (az egykori klubtárs) volt az ellenfél, akivel hatalmas harcot vívtak, és 15:14-gyel Zsögön Andor jutott tovább. A négyes döntőért a Törekvés versenyzőjét, Bödő Pétert győzte le 15:12-re, a döntőbe jutásért pedig nagy meglepetésre az Európa-bajnok Rubin Mattiát verte. A fináléban a papírforma érvényesült, és nem bírt a későbbi győztessel. Bagdány Albert nyerte a versenyt, Zsögön Andor ezüstéremmel térhetett haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában