Éremeső hullott az uszodában

2023.09.05. 18:27

Kilenc országos csúcsot úsztak a hódmezővásárhelyi versenyen

Három ország harmincöt klub kétszáz úszójának részvételével rendezte meg immár harmadszor a Hód Triatlon és Öttusa SE a Consolis ASA Rövidpályás Nemzetközi Szenior Úszóversenyt a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Becsei Dávid

Huszonhat éremmel térhettek haza szentesi szenior úszók.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

Ami a végső győztes Hód Triatlon és Öttusa SE-t illeti, a klub negyvennégy versenyzője alaposan kihasználta a hazai medence által nyújtott előnyöket, ugyanis kilenc országos csúccsal negyvenkilenc arany-, harminckilenc ezüst- és negyvennégy bronzéremmel zárták az eseményt. A legeredményesebb csapatnak járó vándorkupa így Hódmezővásárhelyen maradt. 

A versenyen kiosztották a legeredményesebb férfinak és nőnek járó elismerést is. Mindkettőt a rendező klub sportolója érdemelte ki, Okos Ákos, valamint Tóth Zsófia Zsanett révén. 

A vásárhelyi verseny érdekessége, hogy ezen az eseményen debütált a hazai rövidpályás versenyek történelmében a 4x200 méteres gyorsváltó versenyszáma, amelyben öt új országos alapcsúcs beállítás született meg. 

Népes kontingenssel képviteltette magát az eseményen a Szentesi Delfin ESC. Lapunknak úgy fogalmazott a klub, sikeres versenyt zártak Hódmezővásárhelyen. A Kurca-parti szeniorok a rendező mögött a második helyen végeztek az éremtáblázaton tizenöt arany-, öt ezüst- és hat bronzéremmel. 

A szentesiektől a férfiak egyéni pontversenyében Horváth Roland, aki a második helyen zárt negyvenhét ponthoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában