Korlátlan régészet

2024.05.13. 10:40

Régészeti nap és a régészet éjszakája is várja a közönséget a Magyar Nemzeti Múzeumban

Május 31-én régészeti nap, június 1-jén a régészet éjszakája várja a közönséget kiállításokkal, előadásokkal és tárlatvezetésekkel a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM).

MW

Forrás: Facebook/Nemzeti Régészeti Intézet - Magyar Nemzeti Múzeum

Fotó: GYORGY LASZLO

Korlátlan régészet: határokon átnyúló történetek címmel rendezik május 31-én a régészet napját előadásokkal és tárlatvezetésekkel. A 10 és 13 óra közötti ingyenes múzeumpedagógiai programokra és tárlatvezetésekre a [email protected] címen lehet regisztrálni 

- közölte a múzeum az MTI-vel.   

Délután a Seuso-kiállítást Mráv Zsolt régész, majd Szabadváry Tamás régész vezetésével lehet megtekinteni, 16 órától Vicze Magdolna a kísérleti régészetről, Bakos Gábor a fertődi Eszterházy kastély emlékeinek kutatásáról, Lassányi Gábor az ókori Róma sötét varázslatairól beszél, Soós Bence Kincsek nyomában a magányos hegyen címmel tart előadást. 

A programokat regisztrációval lehet látogatni. 

Zseblámpás tárlatvezetés az Altamira-kiállításban, ókori gladiátorviadal, középkori párbaj és közös reneszánsz tánc is szerepel a régészet éjszakája programjai között június 1-jén. A régészet sötét oldala című rendezvényen ókori és középkori hagyományőrző csapatok részvételével elevenednek meg a különböző időszakok.   

Lengyel György kurátor az Altamira-kiállításban zseblámpás vezetést tart, Libor Csilla régész A halál régészete - a történelem alattomos tömeggyilkosai, míg Virágos Gábor, az MNM régészeti főigazgató-helyettese A türk-magyar kapcsolatok régészeti dimenziói címmel tart előadást.   

A látogatókat középkori kalandjáték, régészhomokozó, interaktív antropológiai bemutató, innovatív régészeti eszközök bemutatója és állatcsontokból való jóslás is várja.

A rendezvények két napján az Altamira barlangrajzai, a Seuso-kincs, a Római kőtár (Lapidarium) és az állandó régészeti kiállítás (Kelet és Nyugat határán) ingyenesen látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában