Kajak-kenu

2023.09.02. 13:38

Kopasz Bálint a Maty-érhez hasonlította a párizsi olimpia helyszínét

Négy éremmel zárták a magyar versenyzők a Párizs melletti Vaires-sur-Marne tavon megrendezett világkupát, amely egyben olimpiai tesztverseny is volt.

Becsei Dávid

Kopasz Bálint megnyerte az olimpiai tesztversenyt K-1 1000 méteren.

Forrás: kajakkenusport.hu

Kettős magyar siker született K-1 1000 méteren, ugyanis az algyői Kopasz Bálint győzött a friss világbajnoki ezüstérmes Varga Ádám előtt. A kenusok 1000 méteres versenyén bronzérmes lett Adolf Balázs, míg a para szakág KL1-es kategóriájában Kiss Péter Pál ért be elsőként a célba.

– Jónak éreztem a formát és örültem, hogy a döntőben nem esett az eső, mint Duisburgban. Egész kellemes hőmérsékletben és szép viszonyok között versenyezhettünk. Az oldalszél annyira nem volt kellemes, de volt hátszél is. Elég gyorsnak érzem az itteni vizet, kicsit olyan, mint Szegeden a Maty-ér nyilatkozta a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapján az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakos, Kopasz Bálint.

Úgy fogalmazott az algyői származású, de már győri színekben versenyző Kopasz, hogy az volt a célja, hogy egy jó pályát menjen, mert szeretne jövőre is itt indulni K-1 ezer méteren és azt kívánja, hogy ez Varga Ádámnak is sikerüljön.

– Nekem szimpatikus ez a helyszín, szeretnék jövőre egy hasonlóan jó pályát. Most ezt könnyedén nyertem meg, de jövőre egészen más lesz a felállás – zárta értékelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában