Férfi kézilabda NB I.

2023.09.23. 20:49

Magabiztos sikert aratott a Pick Szeged Veszprémben

Bodó Richárd nyolc lövésből hét gólt szerzett, Nagy Martin pedig 47 százalékos védési hatékonysággal zárt. Még ki sem pihente a kieli túrát az OTP Bank-Pick Szeged, máris a Fejér-B.Á.L. Veszprém otthonába utazhatott, ahol 17–13-as első játékrész után 34–26-ra győztek a Tisza-partiak.

Becsei Dávid

Szilágyi Benjámin öt gólt lőtt a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Szita sérülése mellett Mikler, Frimmel és Dzialakiewicz maradt ki az utazó keretből szegedi oldalon. Kalaras ott folytatta Veszprémben, ahol Kielben abbahagyta. A hazaiak első támadása során labdát szerzett, majd végigvitte és belőtte, 0–1.

Bodó Richárd góljai repítették előre a Szegedet, amely negyedóra elteltével már 10–6-ra vezetett. A lelkesen küzdő hazaiak 14–13-ra zárkóztak fel a 26. perc elején, ennél közelebb viszont két Nagy-védésnek hála nem jutottak.

Hét perc alatt hét találtra hízott a különbség a második félidő elején. A legnagyobb különbséget az utolsó tíz percbe lépve mutatta az eredményjelző, amikor Bombac lőtt üres kapus gólt, 20–30. Mindössze három és fél perc alatt megfelezte a hátrányát a Veszprém, de 25–30 után is csak a különbség volt kérdéses. Ez visszanőtt nyolcra, szerdán 18.45-től az Aalborg érkezik Szegedre a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Kárpáti Krisztián: – Nagy küzdelemre késztetett bennünket a Veszprém, ehhez gratulálok a hazaiaknak. Nehéz héten vagyunk túl, hiszen csütörtökön este még Kielben játszottunk, pénteken utaztunk tizenkét órát haza és edzés nélkül jöttünk el szombaton Veszprémbe. Ezt próbálta a fiatalos vendéglátónk sok futással kihasználni az első félidőben, megpróbáltak bennünket felőrölni, ami részben sikerült. A második játékrészben stabilizáltuk a játékunkat és kialakítottunk egy nagyobb különbséget, de elvesztettük a fókuszt és pillanatok alatt visszaadtunk nekik három-négy labdát érthetetlen módon. Ezt leszámítva elégedett vagyok, mert egy hosszú út után fáradtan érkeztünk ide. Küzdelmes, jó mérkőzésen jól szórakozhattak a szurkolók.

Fejér-B.Á.L Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged 26–34 (13–17)
Férfi kézilabda NB I., 4. forduló. Veszprém, Városi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh – Hornyák 3, Szuharev 1, Pintér 4, Szrnka, Draskovics 2. Csere: Mojszilov (kapus), Grünfelder, Nourelden 2/1, Vetési 1, Bugyáki, B. Djukics 2, Kristóf M. 2, Szmetán 5, Hári 4/2, Preszter. Vezetőedző: Éles József.
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard – Bombac 3, Stepancic 3, Bánhidi 2, Kalaras 1, Bodó 7, Jelinic 5/2. Csere: Nagy M. (kapus), Szilágyi 5/2, Gaber 1, Mackovsek 3, Martins, Garciandía 3, Molina, Sostaric 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/4.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában