Női vízilabda

2023.09.21. 09:45

Magyar Kupa-kvalifikációt rendeznek Szentesen

A bajnok Eger ellen tartott gyakorlások, illetve főpróba után pénteken hazai környezetben kell bejutnia a legjobb nyolc közé a Valdor Szentes női vízilabdacsapatának. Matajsz Márk tanítványai 12 órától a III. kerületi TVE-vel, 19 órától pedig a Tatabányával játszanak a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában. A három együttes közül az első kettő jut tovább.

Becsei Dávid

Varga Viktória hétfőn ünnepelte a születésnapját, pénteken már kupameccseken játszhat.

Fotó: Vidovics Ferenc

Az augusztusi ünnepi hétvégén már rendezett egy kvalifikációs kört Szentes, akkor viszont férfi vízilabdában. Most a nőkön a sor. A Kurca-partiak férficsapata a Pécs ellen győzelemmel indította a szezont, a továbbjutást viszont nem tudta kiharcolni a Vasassal és a Szolnokkal szemben.

– Nem lesz egyszerű, de az egyértelmű célunk a továbbjutás – hangsúlyozta a Szentesi VK közösségi oldalán megjelent videóban Matajsz Márk vezetőedző.

Úgy fogalmazott, hogy egy jól összerakott III. kerülettel kezdik a kupafordulót, majd az a Tatabánya következik számukra, amellyel mindig nyögvenyelős meccseket szoktak játszani. Hozzátette még, hogy legyen szó téttel bíró találkozóról vagy éppen gyakorlásról, mindig az a legfontosabb, hogy a szentesi fiatalok fejlődjenek.

Az elmúlt hétvégén elrajtolt a Duna-liga új idénye is. A szerbiai Óbecsén négyszer ugrott medencébe a Valdor, amely a többek mellett az UVSE és a Ferencváros ellen Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő német Spandautól 14–9-es vereséget szenvedett. A Vojvodinát 9–7-re, a Spartakot 24–4-re, a Red Start pedig 11–10-re győzték le Kövér-Kis Rékáék.

– Négy nagyon hasznos mérkőzést játszottunk Szerbiában. Ezek közül eggyen könnyű sikert arattunk, de az is építő jellegű tapasztalatokat mutatott. A másik három találkozó egyaránt ki-ki meccs voltak, akadt, amelyiken hátrányból sikerült nyernünk. Összességében kiválóan szolgálta ez a hétvége a felkészülésünket a magyar kupára és a bajnokságra – mesélte a tréner.

A szentesiek a kupa főpróbáját a bajnoki címvédő Egerrel játszottak hazai környezetben. A hevesiekkel háromszor gyakoroltak. Rendkívül fiatal játékoskeretéről úgy beszélt Matajsz, rengeteg munka vár rájuk, illetve mindenkitől türelmet kér, ugyanis minél több rutint szereznek a lányok, annál inkább válik stabilabbá a játékuk.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában