Negyeddöntőket játszanak a női magyar kupában

2023.09.28. 17:47

Meccsdömping lesz vízilabdában

Miután sikerrel vette a BENU Magyar Kupa kvalifikációs csoportját a Valdor Szentes és a Zue.hu Szegedi VE női vízilabdacsapata is, ezen a hétvégén már a négy közé jutásért játszhatnak. A párharcok oda-visszavágós alapon, huszonnégy órán belül eldőlnek.

Becsei Dávid

Füsti Molnár Janka jó teljesítményére most is szüksége lesz a Szentesnek a BVSC ellen.

Fotó: Vidovics Ferenc

Mindkét csongrád-csanádi együttes csoportmásodikként jutott tovább. A Valdor Szentes pénteken 20 órától a BVSC vendégeként szerepel, a párharc visszavágóját szombaton 16 órától rendezik meg. Dupla mérkőzést tekinthetnek meg a Kurca-parti szurkolók a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában szombaton késő délután, ugyanis a férfi OB I. negyedik fordulójában a Metalcom Szentes a Kaposvárral játszik rangadót 18 órától.

A BVSC a szegediek csoportjában szerepelt, amelyet hibátlanul zárt. A Szegedet 15–8-ra, a házigazda Győrt pedig 19–6-ra győzték le, míg a Szeged 12–11-re nyert a győriekkel szemben.

Igazi meccsdömping vár a szegedi lányokra, akik holnap 11 órától mutatkozhatnak be tétmérkőzésen a Tiszavirág Sportuszodában a 2023–2024-es szezonban. Ellenfelük a tavalyi kupa kiírás ezüstérmese, az UVSE lesz. A visszavágóra még annyit sem kell várniuk Szabó Tamás vezetőedző tanítványainak, mint a szentesieknek, ugyanis még pénteken 12.45-től megrendezik azt. Természetesen a kupapárharc esélyese nem a Tisza-parti csapat.

Szombaton 16 órától lendületből harmadszor is megmérkőzik egymással a Szeged és az UVSE, immár a női bajnokság negyedik fordulójából előrehozott találkozón Budapesten, amely így a pontvadászat új idényének első mérkőzése lesz. Ennek az oka, hogy az eredeti időpontban az újpestiek a Bajnokok Ligájában ugranak vízbe, így megegyeztek, hogy hamarabb illesztik programjukba a meccset a sorsoltnál.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában