Csütörtökön 18.45-től: OTP Bank-Pick Szeged–PSG

2023.09.13. 15:52

Mikler Roland sikeréhsége 14. BL-idényére sem csökkent – INTERJÚ

Tizennegyedik idényét kezdi a Bajnokok Ligájában csütörtökön 18.45-től a PSG ellen, de a sikeréhsége semmit sem változott. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kapusával, Mikler Rolanddal beszélgettünk.

Becsei Dávid

Mikler Roland extrán motiváltnak érzi a szegedi csapatot a PSG elleni BL-nyitány előtt.

Fotó: Karnok Csaba

– Kapusként mennyire érinti, hogy tíz év után Juan Carlos Pastort Kárpáti Krisztián váltotta a vezetőedzői poszton? 

– Engem kevésbé, mint a mezőnyjátékosokat. Velük sokkal többet foglalkozik az edző, több mindent kell tökéletesíteni. Nekünk ugyanaz a dolgunk, védeni kell a labdákat. Természetesen sokat beszélünk arról, hogy miként tud úgy felállni a védőfal, hogy nekünk könnyebb dolgunk legyen, de az én életem kisebb mértékben változott, mint a többieké. 

– Mirko Aliloviccsal legendás párost alkottak hosszú éveken át, előbb Veszprémben, majd Szegeden. Jól halad az összecsiszolódás Emil Kheri Imsgarddal és Nagy Martinnal? 

– Ez az első napon sikerült. Jólesik, amikor kikéri a tanácsom bármelyikük, de mindketten hangsúlyozták, ha bármi észrevételem van, akkor szóljak. Próbálom segíteni a munkájukat, de én is szívesen veszem, ha segítenek a meglátásaikkal, mert egy csapat vagyunk és közös a célunk. 

– Ez lesz a tizennegyedik idénye a Bajnokok Ligájában. Milyen érzés? 

– Megmondom őszintén, nem számoltam, hogy mennyinél tartok, de így szuper érzés belegondolni. Jó dolog, hogy hamarosan 39 éves leszek és még a Bajnokok Ligájában védhetek. Jól érzem magam, motivált vagyok és szeretném hozzásegíteni a sikereihez a csapatot, mert az éhségem nem csökkent. 

– Az első fordulóban rögtön a PSG érkezik a Pick Arénába. A franciák világklasszisa, Nikola Karabatic a 22. BL-idényét kezdi meg. Mit jelent ez a kézilabdázók számára? 

– Örülünk neki, hogy ezt a szezont még végigcsinálja. Ő hozzám hasonlóan 1984-ben született, de hamarabb kezdett el ezen a szinten játszani, és ez óriási dolog, hogy mezőnyjátékosként még mindig itt van köztünk, mert minket kapusokat kevesebb atrocitás ér, mint őt huszonkét év alatt átlövőként. Elképesztő a pályafutása, örülök, hogy ellene és sok más olyan ikonikus alak ellen védhettem, akik már visszavonultak. 

– Milyen mérkőzésre számít a Paris Saint-Germain ellen? 

– Átalakulóban van a csapatunk, de mindenkit nagyon motiváltnak érzek. Szigorúan a talajon maradva az elmondható, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei egy ilyen sztárcsapattal szemben, de a régi és új játékosoktól a szakmai stábon át mindenki extrán motivált és azért dolgozott az elmúlt hetekben, hogy a népes szurkolótáborunk előtt egy jó mérkőzést játsszon a világ egyik legjobb csapatával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában