Helyi sport

2023.09.17. 19:32

Nincs már hibátlan csapat a vármegyei I. osztályban - FOTÓK

Döntetlent hozott a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály 5. fordulójának rangadója. Az Algyő–Tiszasziget találkozó nem hozott gólt, így először vesztett pontot a listavezető ebben a szezonban. 

Vajgely Pál

Megmaradt a kékmezes Tiszasziget veretlensége.

Fotó: Karnok Csaba

Nagy algyői helyzetekkel kezdődött a két veretlen csapat mérkőzése, amely az eddigi öt forduló legnagyobb rangadójának illett be, hiszen a listavezető Tiszasziget a forduló előtt második Algyőhöz látogatott. Hiába azonban a hazaiak fölénye, kimaradtak a kezdeti helyzetek. A Tiszasziget előtt is adódott egy komolyabb lehetőség egy algyői védelmi könnyelműség után, de ez kimaradt – mint ahogy a legvégén sem került a gólvonal mögé a labda, az Algyő a kapufát is eltalálta, a szigetiek a gólvonalról mentettek, maradt a 0–0.

Mindez azt jelenti,a Tiszasziget maradt a tabella élén, viszont először veszített pontot ebben a bajnokságban.

Az SZVSE magabiztos győzelme a Makó ellen előzést jelentett a Vasutasoknak, hiszen ezzel megelőzték az Algyőt a tabellán. A Kiskundorozsma is simán nyerte az FK Szeged elleni meccset, a diszkoszvetősök pedig ezzel továbbra is egy ponttal állnak, akárcsak a Maros-partiak.

A Hódmezővásárhelyi FC II. kétgólos előnyben volt Ásotthalmon, ám a csereként beszállt Szűcs Dávid négy perc alatt eltüntette az újonc hátrányát. Ezt követően azonban a vendégek is gyorsan válaszoltak, a leshatárról kiugorva vették vissza a vezetést, és végül elvitték a három pontot.

A legvégén lőtte a gólokat a Bordány, amely ugyan addig is egy góllal vezetett a Balástya ellen, az utolsó öt percben azonban kétszer is betalált a kinyíló vendégek ellenében, ezzel második sikerét szerezte meg az idei szezonban – a Balástya pedig továbbra is nyeretlen. 

Egymás után második meccsét nyerte meg a Mórahalom, amely egy büntetőből, valamint egy szöglet után volt eredményes a Szentesi Kinizsi otthonában. Mindkét gárda előtt több helyzet is adódott, a szünet után a vendégek kettőt tudtak ezekből értékesíteni, így értékes három pontot vittek el a Kurca partjáról – ezzel a Mórahalom volt a HFC II. mellett a másik csapat, amelyik idegenben tudott pontot szerezni, a többi négy találkozón egyaránt hazai siker született.

 

Vármegyei I. osztály, 5. forduló

Ásotthalom–Hódmezővásárhelyi FC II. 2–4 (0-1)
Ásotthalom, 120 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Bartucz, Kócsó).
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Malatinszki D., Góra (Farkas F., 58.), Kothencz, Papdi (Szűcs D., 58.), Dobák (Török, 58.), Savanya, Király, Sándor (Kukli, 79.), Malatinszki Á. (Vetstein, 58.). Edző: Hevesi Tibor.
HFC II.: Hegyes – Vass (Duray, 65.), Dóra, Patkós (Marton, 58.), Barna, Rabecz, Pető (Pálinkás, 60.), Buzás, Vladul, Szabó I., Kis D. (Tatár, 60.). Edző: Horváth Zoltán.
Gólszerzők: Szűcs D. (60., 64.), ill. Vladul (39., 55.), Marton (71.), Barna (77.).
Jók: Szűcs D., Vetstein, ill. Rabecz, Vladul, Dóra, Marton
Hevesi Tibor: Az első félidőben helyzet nélkül tudtuk tartani ellenfelünket, miközben nem használtuk ki a ziccereinket. A cserék után új lendületet kaptunk, majd egy játékvezetői döntést már nem bírtunk el. Gratulálok a Vásárhelynek, egy Vladullal jobbak voltak ma! 
Horváth Zoltán: – Egy szimpatikusan küzdő ellenfél fölé tudtunk kerekedni, azt gondolom, hogy a játék képe alapján megérdemelten. A hazaiak csak kontrából, a szélen tudtak minket megbontani. Labdabirtoklásban föléjük nőttünk, de sajnos lassúak voltunk a visszarendeződésben. Gratulálok a srácoknak, csináljuk tovább!

SZVSE-G-Falc Kft.–Makó 6–2 (4-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – kiválóan (Dobó, Kucsora).
SZVSE: Czirják – Kormányos, Fodor (Miklós-Balogh, 75.), Pócs (Kelemen V., 60.), Rádai (Mészáros, 60.), Beretka, Albert, Mezei (Baji, 58.), Lévai, Papp Á., Amariutei (Ábrahám-Fúrús, 56.). Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Makó: Miklós – Molnár D., Bohák D., Fancsali, Vas, Frank, Pepó (Bódi, 61.), Dongó, Rakity (Borbély, 61.), Czebe, Kardos. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Kormányos (12.), Lévai (22.), Amariutei (28., 52., az elsőt 11-esből), Papp Á. (37.), Beretka (74.), ill. Dongó (43.), Vas (79.).
Jók: Kormányos, Albert, Pócs, Rádai, ill. Fancsali, Dongó.
Kelemen Balázs:Gratulálok a csapatnak, jó hozzáállással játszottunk és szép győzelmet arattunk a szimpatikus, fiaal makói csapat ellen. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a továbbiakban! 
Botlik Róbert:Sok sikert az SZVSE-nek, sajnos nem bírtuk megszorítani őket ma. Annak örülünk, hogy a nehezén már túl vagyunk.

M-Perfect Home-Algyő–Tiszasziget 0–0
Algyő, 150 néző. Vezette: Tóth Csaba – közepesen (Fülöp, Tasnádi).
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Bozóki (Bogdán, 67.), Horváth A. (Kiss R., 52.), Dudás, Deák (Pióker, 73.), Csányi, Patai (Podonyi, 52.), Selyem, Semjényi (Kovács M., 52.). Edző: Fülöp Tibor.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A. (Varga G., 89.), Drágity (Szűcs, 70.), Prozlik, Szabó D. (Kökény, 75.), Buzsáki (Bánfi, 30.), Tóth I., Bálint, Farkas F., Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Jók: Dudás, Csányi, Kiss R., ill. Kiss D., Tóth I.
Fülöp Tibor:Nem engedhetjük meg magunknak, hogy három olyan nagy helyzetet kihagyjunk, mint tettük azt a meccs elején. Nem fogjuk fel kudarcként az eredményt, csak saját magunkat okolhatjuk, hogy nem tudtuk megnyerni a meccset.
Bány Tamás:Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, a játékkal viszont nem. Az Algyő közelebb állt a győzelemhez, talán nagyobb szerencsénk volt ma.

Kiskundorozsma–FK 1899 Szeged-SZEOL 3–0 (1-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Pap Zsigmond Csaba – jól (Kis, Bálint).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Fekete (Kalapács, 50.), Sallai (Hochheiser, 74.), Veszelka, Ottlik Márk (Agócsy, 87.), Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Kis B. (Tóth N., 83.), Bozsó (Bodonji, 83.). Edző: Paksi Péter.
FK Szeged: Kőrösi – Tóth G. (Benkő, a szünetben), Giba, Indre (Imre, 66.), Mucsi, Csuka, Tóth Á. (Dézsi, a szünetben), Cs. Tóth, Magyar, Fóris (Hegyesi, 66.), Tóth A. (Bürgés, 79.). Edző: Dóra János.
Gólszerzők: Bozsó (25.), Ottlik Máté (52.), Kalapács (73.).
Jók: Ottlik Máté, Bozsó, Kis B., Fekete, ill. Cs. Tóth, Magyar. 
Paksi Péter: Az első félidőben több gólhelyzetünk volt, ebből egyet tudtunk értékesíteni. A fordulás után az FK is nagyobb erőket mozgósított, viszont ekkor is jobbak voltunk, és magabiztosan nyertünk. 
Dóra János:Sok rosszat lehetne nyilatkozni, de most szerintem nem ez hozza ki a csapatot a gödörből. Meglesz az a szikra, ami belobbantja a tüzet, és utána az igazi helyünkre kerülünk. 
 

DB Futball Bordány SK–Balástya 3–0 (1-0)
Bordány, 200 néző. Vezette: Bartucz Tamás – jól (Kócsó, Minda).
Bordány: Grund – Arany (Sólya, 65.), Márki, Baka (Mucsi, 90.), Pióker (Gyuris, 84.), Kis L., Perpauer, Lőrinc, Mondics (Kovács D., 80.), Sárkány, Kovács P. (Velez, 57.). Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Balástya: Mészáros L. Szűcs T. (Bitó B., 25.), Sári, Bitó M., Szádeczky, Faragó, Fekete Á. (Gera L., 89.), Gera D. (Horváth Cs., 62.), Szántó, Tóth P., Márkus (Tóth B., 89.). Edző: Kiss Máté.
Gólszerzők: Pióker (34.), Kovács D. (85.), Velez (90.).
Jók: Grund, Mondics, Perpauer, Pióker, ill., Szántó, Faragó, Szádeczky. 
Nagy Torma Ricsárd: Két hasonló képességű csapat közül a felkészültebb nyert. Egész héten tudatosan készültünk a Balástya játékára, ami most bejött. Mindenkin meglátszott a győzni akarás, ezért hatalmas gratuláció a csapatomnak! 
Kiss Máté:Nehéz bármit is mondani. Kulturáltan, kreatívan fociztunk, domináltunk végig mezőnyben, mig ellenfelünk lelkesen rúgdosta előre a labdát. Remélem, hosszú távon a mi szemléletünk igazolja, miről is kell szólnia egy futball meccsnek.
 

Szentesi Kinizsi–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 0–2 (0-0)
Szentes, 80 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Szabó, Csöngető)
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Rostás, Orovecz, Bartucz P., Sarusi (Piti, 81.), Locskai (Lőrincz, 74.), Péter, Rácz D., Kovács K. (Berkó, 74.), Koncz, Bertók G. (Dovics, 61.). Edző: Sallai Róbert.
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Tóth M. (Tajthy, 71.), Csizmadia (Rádóczi Dán., 67.), Holcsik (Trója, 70.), Pető, Csehó (Szalma, 61.), Mészáros G., Nagy M. (Rádóczi Dáv., a szünetben), Ábrahám, Róka. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Holcsik (50., 11-esből), Ábrahám (66.).
Jók: senki, ill. Vajda, Ábrahám, Róka, Csizmadia, Holcsik. 
Sallai Róbert: Nem játszottunk ma jól, de így is gond nélkül nyerhettünk volna. Egy szerencsétlen tizenegyes megváltoztatta a játékot, az ellenfél az addigi bunkerfociját tovább folytatva a megnyíló területeken könnyebben kontrázgathatott. Ennek ellenére is több sanszunk volt arra, hogy ez a meccs ne vendéggyőzelemmel fejeződjön be. 
Papp Endre:Az első félidő nem úgy sikerült, mint múlt héten. Tisztességesen csinálták a fiúk a dolgokat, a szünet után rendeztük a sorokat, több góllal kellett volna nyernünk, de a három pont a legfontosabb. 

A 6. forduló programja:

Péntek, 17.30: Hódmezővásárhelyi FC II.–Kiskundorozsma. Szombat, 16 óra: Balástya–M-Perfect Home-Algyő, Tiszasziget–SZVSE-G-Falc. Kft, Makó–Ásotthalom. 17.30: FK 1899 Szeged-SZEOL–Kéménygyártó-Mórahalom VSE. Vasárnap, 16 óra: DB Futball Bordány SK–Szentesi Kinizsi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában