Bozsó Zoltán másodszor győzött

2023.09.14. 11:45

Ópusztaszeri favágó nyerte ismét a magyar bajnokságot, 10. világbajnokságán indulhat

Kiélezett verseny végén, egy pontnak köszönhetően 2019 után 2023-ban is magyar bajnoki címnek örülhetett az ópusztaszeri favágó, Bozsó Zoltán Bábolnán. Ezzel jogot nyert a világbajnoki indulásra is, tizedik világversenyére Stuttgartba utazhat novemberben.

Becsei Dávid

Egy jól irányzott ütéssel fontos másodperceket spórolhat meg Bozsó Zoltán.

Fotó: Karnok Csaba

Miután 2022-ben kihagyta a versenyidényt, 2023-ban visszatért a legjobb favágók közé Bozsó Zoltán. Két megmérettetéssel hangolt a nemzeti bajnokságra. Ezeknek a fő célja a visszarázódás volt, az elsőn negyedik helyen végzett a Kékestetőn. A második Karádon viszont annyira rossz fát kapott – túl csomós volt –, hogy eltörte a fejszéjét. Ezek után jött a bábolnai magyar bajnokság, amelyen óriási izgalmakat követően diadalmaskodott.

– Azért, mert Juhász Istvánt és Strúbel Bencét tartották bajnokaspiránsnak. Ők négy hónapja készültek, elkönyvelték, hogy közöttük dől el a bajnoki cím. Bence volt a címvédő, Pisti pedig már hétszeres bajnok – válaszolta arra a kérdésünkre Bozsó, hogy miért jelentett óriási meglepetést a hozzáértők között a győzelme. Ő munka mellett lényegesen kevesebbet tudott készülni a STIHL Timbersports Nemzeti Bajnokságra.

A hat versenyszám végén egy ponttal előzte meg Bozsó Juhászt. A második kört követően holtversenyben álltak hárman, a harmadikat követően az élre ugrott Bozsó, majd ismét holtverseny alakult ki. A bajnoki címről az utolsó, tuning láncfűrészes versenyszám döntött, a három ugyanakkora korong levágása óriási erőt és koncentrációt igényel.

– Mentálisan én voltam a legfelkészültebb közülünk, jobban odafigyeltem, mint ők. Bence hibázott, Pisti nagyon jót vágott, de a harmadik helyről megelőzni már nem tudott – jegyezte meg sikerének kulcsát.

Győzelmének köszönhetően Bozsó indulhat a novemberi stuttgarti világbajnokságon, ami neki a tizedik vb-szereplése lehet majd. Eddigi legjobb eredménye a csapatban elért nyolcadik hely, amit éppen az idei helyszínen sikerült elérniük úgy, hogy a világ egyik legjobbjának számító, hatszoros világbajnok új-zélandiakat is legyőzték. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában