A KÉSZ-St. Mihály-Szeged kétszer tudott egyenlíteni

2023.09.10. 19:28

Sikerült a pontmentés

A női Simple liga NB I. 4. fordulójában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged hazai pályán hátrányból kétszer egyenlítve mentett pontot a szombathelyi Haladás ellen.

Papp Szidónia (középen) 11-esből szerzett gólt a Haladás ellen.

Fotó: Gémes Sándor

Igazán "szegedies" csapat a szombathelyi: a kezdőjében például ott volt a Tisza-parti város szülöttje, Szil Tünde, illetve a forráskúti Nagypál Fatima, aki szerepelt szegedi színekben, mint ahogy a jamaikai Carlo Sweatman is. 

A meccs első félidejében egyetlen gól született, azt a vendégek szerezték a 27. percben éppen Sweatman révén. Alig tíz perc múlva kettőt cserélt Koncz Zsolt vezetőedző: lejött Micic Sladana és Jovanovics Andrijana, érkezett Nagy Lilla és Kzenevics Milana, mindez a támadójáték jobb működése érdekében.

A második félidőben aztán sikerült is az egyenlítés, amikor a 65. percben a csapatkapitány Papp Szidónia értékesítette a megítélt 11-es. Ám csak két percig örülhettek a szegediek az iksznek, hiszen megint átvették a vezetést a szombathelyiek, a 67. percben Urbán Viktória talált a hazai kapuba.

A KÉSZ-St. Mihály minden erőt mozgósított az újabb egyenlítés érdekében, és ez a hajrában eredményre vezetett. A 88. percben a csereként beállt Sajti Krisztina volt higgadt, és megszerezte azt a gólt, amely egy pontot jelentette a lelkes szegedieknek. 

Koncz Zsolt: – Örülök, hogy kétszer is vesztes állásból egyenlítettünk, ettől függetlenül nem vagyok elégedett az eredménnyel, mert mindenképpen szerettük volna itthon tartani a három pontot. 

KÉSZ-St. Mihály-Szeged–Haladás 2–2 (0–1)

Simple liga női labdarúgó NB I., 4. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 200 néző. Vezette: Szántó Simon Péter (Molnár Alex, Pálinkás Donát).

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Krstovic – Koszo, Farkas N. (Sajti, 73.), Papp Sz., Micic (Nagy L., 37.), Malesevics, Balázs B. (Juhász E., 73.), Jovanovics (Knezevics, 37.), Suták (Futaki, 73.), Trbojevics, Németh Zs. Vezetőedző: Koncz Zsolt.

Haladás: Dobó-Nagy – Kis A. (Csizmadia, 72.), Szil T. (Szabó F., 60.), Nagypál (Nagy D., 60.), Urbán, Kovács V., Pintér, Vladulescu, Németh A., Sweatman (Novák, 91.), Németh M.  Vezetőedző: Hérincsné Markó Edina.

Gólszerzők: Papp Sz. (65., 11-esből), Sajti (88.), ill. Sweatman (27.), Urbán (67.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában