Helyi sport

2023.09.13. 20:30

Szép szentesi gólok, OSC-győzelem a nyitányon

Kétség sem fért az OSC magabiztos, 15–7-es győzelméhez Szentesen a férfi vízilabda OB I. első fordulójában, de biztató jelenetekből azért szerencsére adódott hazai oldalon is.

Becsei Dávid

A szentesiekre pénteken a címvédő Ferencváros vár.

Fotó: Vidovics Ferenc

Egy Miskolc elleni edzőmeccsen történt sérülés okozása miatt hazai oldalon Biros Benedek kétmeccses eltiltását kezdte meg. A meccskeretben szerepelt a neve, vízbe viszont nem ugorhatott, de pénteken a Ferencváros otthonában sem számíthat még rá a szentesiek vezetőedzője. 

Erősen indította a mérkőzést az előző idény ezüstérmese Szentesen. Az OSC első négy támadását egyaránt gólra váltotta, a hazai védelem nem tudta felvenni a kesztyűt a vendégek támadóival. A szezon első hazai gólját a csapatkapitány Szatmári Kristóf jegyezte ötméteresből, nyolc perc játékot követően 2–6 állt az eredményjelzőn. 

A center könyéki védekezés kevésbé ment a vendégeknek, ezt pedig jól használta ki a Metalcom. Bozó előbb egy előnyszerzés után talált be, majd védővel a nyakán egy svédcsavarból, de Vékony Ákos is parádés gólt süllyesztett el az újbudaiak kapujában. 

Nem sikerült kihasználni az OSC gyengébb periódusát a harmadik negyed első felében. Percekig jól állta a sarat a szentesi védelem, de elöl rendre hiba csúszott a befejezésekbe, míg a vendégek magukra találtak, így a záró nyolc perc 5–11-ről indulhatott hazai szempontból. 

Az utolsó negyedre egyetlen kérdés maradt: a lapzártánk után véget ért FTC–KSI találkozón kívül melyik csapat szenvedi el a legnagyobb különbségű vereséget. Ez végül a Szentes lett, mivel a Vasas 14–7-re nyert Pécsett, míg a Honvéd 16–10-re győzött Kaposváron. 

Második idei bajnokiját már pénteken 20 órától lejátssza a Metalcom Szentes a címvédő Ferencváros vendégeként. 

Metalcom Szentes–OSC 7–15 (2–6, 2–2, 1–3, 2–4) 
E.ON férfi vízilabda OB I., 1. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 100 néző. Vezette: Fodor, Ádám F. 
Metalcom Szentes: Kovács B. – Asanin 1, Bozó 3, Vékony 1, Szatmári 2, Csorba, Hajdú. Csere: Pethe, Magyar, Vismeg B., Kürti-Szabó M, Makán R. Vezetőedző: Komlósi Péter. 
OSC: Bisztritsányi – Vigvári Vi. 2, Baksa B. 1, Tóth M. 1, Salamon 1, Rossi 1, Hárai 1. Csere: Gaszt 2, Szalai 2, Várnai 1, ten Broek 3, Kondor. Vezetőedző: Varga Dániel. 
Gól – emberelőnyből: 14/2, ill. 8/7. 
Ötméteresből: 1/1, ill. -. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában