Helyi sport

2023.09.05. 06:00

Tízessel nyitott a tápéi csatár

Rendesen berúgta az új szezon ajtaját a Tápé ESK támadója, Varga Bence meg sem állt tíz gólig a Nagylak ellen.

Vajgely Pál

Tízszer juttatta a hálóba a labdát Varga Bence.

Fotó: Földi Imre

Kiütéses, 17–0-ás győzelemmel kezdte a vármegyei IV. osztály Tisza-Maros csoportkának küzdelmeit a Tápé ESK. A Nagylak elleni sikerből a csapat támadója, Varga Bence egymaga tíz góllal vette ki a részét.

Nem gondoltuk volna, hogy ennyire jól sikerül majd a kezdés, egy győzelemben persze reménykedtünk. Az is megkönnyítetette a dolgunkat, hogy elfáradt az ellenfelünk, hiszen nem volt cseréjük, mi pedig tudtunk frissíteni, az első félidőben hét gólt szereztünk. A csapat is jól működött együtt, és persze egy kis szerencsénk is volt, mert minden befele pattant – összegzett a 27 éves támadó, aki a nyáron többekkel együtt az UTC-től került a tápéiakhoz.

A nagy múltú, korábbi vármegyei I. osztályban is bajnoki címet nyert gárda az újjáalakukást követően a 10. helyen zárt az első idényében.

Az a fontos, hogy a lehető legtöbb meccset megnyerjük. Ez egy kiugró eredmény volt, bízunk benne, hogy lesz még ilyen, de az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat, és jól működjön a csapatunk. A csapat 90%-a tavaly együtt játszott az UTC-ben, így sikerült összerázódni a srácokkal. Csatárt játszom, így elvárás, hogy lehetőleg minden meccsen gólt szerezzek, még ha nem is tízet – tette hozzá Varga Bence.

Az előző szezonban az UTC II. csapatában 27 gólig jutott a támadó, ez pedig nem lett elég a gólkirályi címre, mert a szatymazi Vidács Dávid négy találattal többet szerzett.

Jó lett volna, ha megnyerem tavaly a gólkirályi címet. Úgy érzem, ebben szerepe volt annak is, hogy az utolsó meccseinket nem játszhattuk le a kizárások miatt, azokkal lehet, meglett volna a hiányzó négy gól – zárta Varga Bence, aki ezzel a tízessel minden bizonnyal már az első fordulóban bejelentkezett a csoport gólkirályi címére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában