Helyi sport

2023.09.19. 10:17

Vágó Fanny: nem lett volna fair, ha maradok

A szegedi játékos nyilatkozott a klubváltását követően.

Delmagyar.hu

Szabadkán folytatja Vágó Fanny.

Fotó: Gémes Sándor

Múlt héten jelentette be a Ferencváros női labdarúgócsapata, hogy menesztette a gárda addigi játékos-edzőjét, Vágó Fannyt, miután a zöld-fehérek nem jutottak tovább a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből.

A kiesés mindenkinek csalódás volt. Csak előre nézek, eléggé meg voltam szorulva, mert csak három-négy bajnokságban volt átigazolási időszak. Azt gondolom, a játékosok mentálisan csődöt mondtak a BL-selejtezőn, nem tudtuk megugrani azt a mentális terhet, hogy nekünk tovább kellett volna jutnunk – mondta az M4 Sportnak adott interjújában Vágó Fanny.

A szegedi klasszis nem csak edzőként, hanem játékosként is búcsúzott a Ferencvárostól, és azóta az is kiderült, a Szpartak Szabadka csapatában folytatja.

Az senkivel szemben nem lett volna fair, ha én maradok játékosként. Nem akartam még egyszer olyan hibába esni, mint a válogatottnál, hogy én legyek a ludas. A csapattársak el is búcsúztattak, korrekt a kapcsolatom mindenkivel, a klubbal is korrekt volt a válás. A Fradinál minimum elvárás a bajnoki cím, a kupagyőzelem és a BL-ből való továbbjutás, ha ez nem sikerül, akkor benne van, hogy menesztenek – tette hozzá Vágó Fanny.

A szegedi játékos kitért rá, szeretne belekóstolni abba a mentalitásba, amely a Szpartak Szabadkát jellemzi. Egy évre írt alá új csapatával, viszont télen megfelelő ajánlat esetén távozhat. Vágó Fanny elárulta, Olaszországban egy nem az első hathoz tartozó csapattól volt még ajánlata, ahol magasabb fizetést kapott volna, valamint Törökországból volt még ajánlata, de neki az volt a legfontosabb, hogy legyen esélye a BL-ben szerepelni, így szakmailag a legjobb döntésre törekedett.

A szabadkaiak októberben játszanak majd a BL-selejtező következő, második körében, ahol az ellenfél a svéd FC Rosengard lesz az ellenfél. Az oda-visszavágós párharc győztese a Bajnokok Ligája-főtábláján szerepelhet majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában