Idegenben győzött a KÉSZ-St. Mihály-Szeged női csapata

2023.09.02. 14:36

Végre! Három pont és két gól

A Simple liga női labdarúgó NB I. harmadik fordulójában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged megszerezte az első pontjait és góljait: Fehérváron Koszo Sydney és Knezevics Milana találatával sikerült 2–0-ra győzni.

Mádi József

Eredményesen harcoltak a szegedi női labdarúgók (balról Malesevics).

Fotó: Gémes Sándor

Két vereség után utazott el Székesfehérvárra a KÉSZ-St. Mihály-Szeged NB I.-es női labdarúgócsapata, amelynek ezek után nem volt más célja, mint megszerezni a három pontot. Ez sikerült is a meccs előtt egy győzelemmel és egy vereséggel álló hazaiak ellen, mégpedig egy elég meggyőző játékkal.   

Szegedi szempontból a bajnokság első gólja a 30. percben érkezett: ekkor egy szöglet után a kipattanó a szegediekhez visszakerült, a labdát Jovanovics emelte a hosszúra, ott érkezett Koszo Sydney, aki egyből elpasszolta a kapus mellett, 0–1.

Az 59. percben megfogyatkozott a vendégcsapat: a középpályán egy szabálytalanság után megkapta a második sárgáját, így kiállították Ónodi Vanesszát. Ha valaki azt mondta, innentől csak védekezik a KÉSZ-St. Mihály, az tévedett: emberhátrányban is magabiztosan és fegyelmezetten játszott a szegedi alakulat, a hazaiaknak nem volt ekkor sem nagyobb helyzete, mindössze egyszer kellett kapura tartó labdát elfognia Krstovic Anasztaszijának.

És jött hosszabbítás: Futaki Fruzsina a két belső védő között ütempasszt adott Kzenevicsnek, aki elpasszolta  a labdát a kapus mellett, 0–2   

Koncz Zsolt: – Végig fegyelmezetten és alázatosan játszott a csapat, gratulálok a lányoknak, nagyon profin lehozták ezt a mérkőzést. 

Fehérvár FC–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 0–2 (0–1)

Simple liga női labdarúgó NB I., 3. forduló. Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Kalmár Petra (Majorné Nagy Petra, Kiss-Szemán Hanna).

Fehérvár: Terestényi – Bognár P., Szehofner, Czvetnics (Kántor, 60.), Szabó E., Szabó B., Földvári, Kozma R., Farkas G., Romanoczki, Simon F. Vezetőedző: Sitku Illés.

KÉSZ. St. Mihály-Szeged: Krstovic – Koszo S., Farkas N., Papp Sz., Micic (Sajti, 89.), Malesevics, Balázs B., Ónodi, Jovanovics (Nagy L., 49.), Suták (Németh Zs., 75.), Trbojevics (Knezevics, 49.). Vezetőedző: Koncz Zsolt. 

Gólszerzők: Koszo (30.), Knezevics (90+2.).

Kiállítva: Ónodi (59.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában