Férfi vízilabda OB I.

2023.10.14. 08:15

A Metalcom Szentes jó formában fogadja a sereghajtó UVSE-t

Két győzelemmel a háta mögött itthon is megtörné rossz sorozatát a Metalcom Szentes. A férfi vízilabda OB I. hatodik fordulójában a sereghajtó UVSE lesz a Kurca-partiak vendége ma 19 órától.

Becsei Dávid

Hat pontot gyűjtött eddig a Metalcom Szentes, akárcsak a Kaposvár, de rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően a Kurca-partiak állnak a nyolcadik helyen a tabellán.

Fotó: Vidovics Ferenc

909 napja nem nyert bajnoki mérkőzést hazai medencében, a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata. 2021. április 17-én a Kaposvárt sikerült legyőzniük 9–8-ra. A szentesiek vezetőedzője akkor még Pellei Csaba volt, az akkori győztes keretből mindössze Vörös Viktor lesz már csak ott a mai meccsen. Viszont már ő sem játékosként, hanem Komlósi Péter vezetőedző másodedzőjeként.

A nyáron alaposan átalakult a játékoskeret, hiszen öten érkeztek Szentesre. Az elvégzett munka viszont jól látszik, hiszen a Magyar Kupában és a bajnokságban is legyőzték a Pécset, utóbbiban ráadásul idegenben sikerült ez az elmúlt hétvégén 9–8-ra. Nem ez az egyetlen OB I.-es sikere idén a Metalcomnak, hiszen a KSI otthonából is elhozták Szatmári Kristófék a három pontot. Mindezek alapján jó formában várhatják a ma esti találkozót azzal az UVSE-vel, amely öt mérkőzés után pont nélkül áll a tabella utolsó helyén. Ehhez viszont hozzátartozik, hogy a korábbi szegedi tréner, Vincze Balázs jelenlegi csapata eddig egyaránt top csapatokkal mérkőzött meg. A BVSC-től, a Honvédtól és a címvédő Ferencvárostól otthon, míg a tavalyi ezüstérmes OSC-től és az idei kupamásodik Vasastól idegenben kaptak ki.

– Az UVSE egy fiatal csapat rutinos játékosokkal kiegészülve.Gyorsan úsznak és taktikailag képzettek, emiatt egy kemény, brusztos mérkőzésre számítok ellenük. A győzelem kulcsa a védekezés lehet, így amennyiben ez összeáll úgy, mint Pécsett, akkor itthon tarthatjuk a három pontot – mondta el várakozásában Kürti-Szabó Máté, a Metalcom Szentes vízilabdázója.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában