Csütörtökön 20.45-től: Kielce–Pick Szeged

2023.10.18. 17:30

Alex Dujshebaev beszélt a Pick Szeged erősségeiről, a jobbátlövők kulcsszerepéről

A világ egyik legjobb szurkolótábora a szegedi Alex Dujshebaev szerint, így előttük mindig igazán nehéz nyerni ellenfélként. A lengyel Kielce spanyol világklasszis jobbátlövőjét a csütörtökön 20.45-kor kezdődő OTP Bank-Pick Szeged elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés kapcsán kérdeztük. Elárulta, hogy szerinte miért az ő pozíciója a legfontosabb, és kit tekint ezen a legjobb játékosoknak.

Becsei Dávid

Alex Dujshebaev szerint az elmúlt két szezon szintjét kell tartania a Kielcének, hogy elérje a célját, a Bajnokok Ligája megnyerését.

Fotó: Faragó Imre

Hetedik éve játszik a lengyel Industria Kielcében Alex Dujshebaev. Nincs egyedül, hiszen családja a szó szoros értelmében mellette van, hiszen a csapatot erősíti öccse, Daniel, valamint édesapja, Talant a vezetőedző. Otthonra talált Lengyelországban, ahol a kilátogató szegedi szurkolóknak azt ajánlja, mindenképpen kóstolják meg a lengyel leveseket, például a zsureket, illetve az egyik legrégebbi, tradicionális ételt, a pirogot. Ez egy töltött tészta, a legelterjedtebb fajtája a túrós, burgonyás, de gyakran töltik lekvárral is a kelt tésztát. Két szóval, elképesztően ízletes.

A kielcei klub a szegedi szurkolóknak levelet küldött a mérkőzés előtt, amelyet az OTP Bank-Pick Szeged útinaplójában tolmácsolt a kiutazó szimpatizánsok felé.

– Azt már tudjátok, hogy a Légiók Csarnokában találkozunk.  Valószínűleg sejthető, hogy rengeteg sportérzelem lesz a pályán.
Tudjátok-e, milyen érdekességeket látogathattok meg Kielcében? Ha nem, akkor tudunk ajánlani néhány helyet. 
A Henryk Sienkiewicz utca Kielce legfontosabb helye, körülbelül 1270 méter hosszú. Itt történelmi épületeket, gyönyörű régi házakat, valamint éttermeket, üzleteket találhattok. Biztos, hogy itt jól érzitek majd magatokat, kicsit kielcei lakossá vállhattok – olvasható a lengyelek városnézésre csalogató levelében.

Na de ennyit a gasztronómiai kitekintésről, a kielcei és szegedi férfi kézilabdacsapat tizenharmadik alkalommal találkozik a BL-ben.

– Ebben az idényben egy picit más játékstílus jellemzi a Szegedet, ami biztosan annak köszönhető, hogy több új játékosa és új edzője van. Fizikálisan erősek, magasak és jól védekeznek. Nekünk is a jó védekezés a legfontosabb, mert ebből kifolyólag szerezhetünk könnyű gólokat lerohanásokból – jegyezte meg a Délmagyarországnak a 30 éves Alex Dujshebaev.

Az elmúlt két szezonban egyaránt BL-döntőt játszott a Kielce, mindkétszer egy góllal kapott ki. A világklasszis spanyol úgy fogalmazott, idén fenn kell tartaniuk az eddigi szintjüket, hogy eljussanak ismét Kölnbe és megpróbálják megnyerni a négyes döntőt. A csapatok erősorrendjéről nehéz beszélni szerinte, de a B csoportból kiemelkedik a Barcelona és a Veszprém, míg az A jelű nyolcasban ugyanígy említette saját csapata mellett a Kielt és a PSG-t, de az Aalborgról, a Kolstadról és a Szegedről sem feledkezett meg.

Minden év januárjában a norvég Tv2 sportújságírója, Stig Nygard nyilvánosságra hozza a világ legjobb férfi kézilabdázóinak ötven fős listáját. Ezen idén a harmadik helyen végzett A. Dujshebaev Dika Mem és Jim Gottfridsson mögött.

– Nagyon örülök, hogy rajta vagyok ezen a listán, de az egyéni elismerések helyett fontosabb, hogy csapatként jól teljesítsünk a klubommal és a válogatottal, mert úgy lehet trófeákat nyerni. A mai kézilabdában a jobbátlövő a legfontosabb pozíció. Az itt játszók rengeteg gólt szereznek és sok asszisztot osztanak ki, szóval fontos a szerepük a csapatban. Kik a legjobb balkezes átlövők? Biztosan közéjük tartozik Mem, Gidsel vagy éppen Remili, de Yahia, Maqueda és Branko Vujovics is – válaszolta lapunknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában