Helyi sport

2023.10.07. 21:52

Az utolsó dobásig izgalmas meccset játszott az Albával a Szedeák – FOTÓK

Nagyot küzdött az SZTE-Szedeák az első hazai bajnokin, de végül a fehérvári irányító triplája eldöntötte a meccset.

Vajgely Pál

De'Quon Lake korábbi csapata ellen játszik szombaton.

Fotó: Török János

Ünnepi pillanatokkal indult az SZTE-Szedeák szezonja hazai pályán, hiszen az idénybeli első bajnokit megelőzően a klub meghívta a szegedi kosárlabdázás történelmének kiemelkedő alakjait. Nem véletlenül, mivel a Tisza-parti klub a meccs előtt vonultatta vissza az idén elhunyt korábbi Európa-bajnok játékos, Hódy László Szegedi Postásban viselt ötös számú mezét, amelyet többek között öccse, Szabolcs leplezett le.

Nem a legszebb játékkal kezdődött a bajnoki, amelyen mindkét fél hamar eljutott az öt csapathibáig, majd beállt Vojvoda Dávid, aki hamar eljutott tíz pontig. A válogatott klasszis vezérletével átvette a vezetést az Alba, sőt, tízpontos előnyre is szert tett, de a Szedeák megakadályozta, hogy nagyobb legyen a különbség. Hiába tripláztak kiválóan a vendégek, 41–50-nél megrázta magát a Szedeák, és Woolridge betörései után öt pontra jött fel, 46–51. Továbbra is ez a hullámvasút jellemezte a meccset, az Alba ugyan kilenccel is vezetett, de visszajött a Szedeák háromra, viszont Philmore kosarával végül öttel vezettek a vendégek a nagyszünetben, 55–60.

Magas ritmusban kezdte a második félidőt is az Alba, igaz, 65–64-nél egy pillanatra át tudta venni a vezetést Nikola Lazics csapata Bognár kosarát követően. Erre jött egy fehérvári 8–0, és ugyan többször is visszajött négy pontra a Szedeák, ennél közelebb nem sikerült zárkóznia.

Három perccel a vége előtt sem dőlt el még a meccs, sőt: 94–97-nél csak egy labda volt a különbség, de megint jött Vojvoda. Az izgalmak a legvégére maradtak, 37 másodperc volt az órán, amikor Bognár egy pontra hozta vissza csapatát, 98–99-ről jöhetett a végjáték. Syani Chambers keze viszont nem remegett meg, a fehérvári irányító hármasa eldöntötte egy meccset. Locke még ugyan dobhatott egy távolit a szegedi időkérést követően, de ez már nem volt jó, négy ponttal nyert az Alba Szegeden, de alaposan megizzasztotta a tavalyi ezüstérmest az SZTE-Szedeák.

 

SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 98–102 (29–29, 26–31, 20–21, 23–21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Győrffy, Fodor, Balog.
SZTE-Szedeák: Woolridge 22, Locke 26/9, Balogh Sz. 9/3, Bognár 21/3, Lake 10. Csere: Zsíros 8/6, Mucza 2, Cohill. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Alba Fehérvár: Chambers 21/9, Kass 2, Philmore 16/3, Barnett 25/3, Dickey 11. Csere: Vojvoda 25/15, Takács M. 2, Martin, Balogh M. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.

Nikola Lazics, az SZTE-Szedeák vezetőedzője:Gratulálok az Albának! Szinte az egész meccsen vezetett és megérdemelten nyert. Mi nem a saját ritmusunkban játszottunk, az Alba diktálta a ritmust. Nem jól védekeztünk, hatvan pontot kaptunk az első félidőben, nem működött a védekezésünk szinte az egész meccsen. Sokat hibáztunk mindkét oldalon, talán a végén volt egy-két meccslabdánk, de őszintén, messze voltunk az ellenfelünktől. Tudtuk, hogy az Alba egy rutinos csapat, amely bünteti minden hibánkat. Ettől függetlenül gratulálok a fiúknak, mert mindent kiadtak magukból ma, de nem volt egy egész hetünk erre a meccsre készülni. A Honvéd ellen meg kell próbálnunk javítani.

Alejandro Zubillaga, az Alba Fehérvár vezetőedzője:Gratulálok a Szegednek! Olyan kosárlabdát játszanak, amely hozzám közel áll. Őrült meccs volt, hiszen nagyjából kilencven labdabirtoklása volt mindkét csapatnak. Nagyjából hasonló, nehéz meccsre számítottunk, de persze szerettük volna a saját ritmusunkat játszani. Védekezésben és a támadólepattanókban mindenképpen fejlődnünk kell, mert ha sok esélyt adunk az ellenfelünknek, akkor több kosarat szerezhet. A Szeged egy nagyon veszélyes csapat, ez egy jó teszt volt számunkra. Ebben a bajnokságban minden idegenbeli győzelem nagyon sokat számít. Holnap pihenünk, majd készülünk az Oroszlány elleni meccsre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában