Szombaton a Füredet fogadják

2023.10.05. 17:12

Csattanós választ adott a Pick Szeged

Csattanós választ adott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata azoknak a kételkedőknek, akik veszélyben érezték a Bánhidi Bencéék bajnoki döntős helyét az NB I.-ben. Meggyőző játékkal sikerült legyőzni szerdán este a Tatabányát, szombaton 18 órára pedig már a Balatonfüred érkezik a Pick Arénába.

Becsei Dávid

Bombacék jóformán esélyt sem adtak a Tatabányának.

Fotó: Török János

A vártnál sokkal simább mérkőzéseken őrizte meg veretlenségét a férfi kézilabda NB I.-ben a címvédő Telekom Veszprém és a trónkövetelő OTP Bank-Pick Szeged. Előbbi az előző idény negyedik helyezettjét, a Ferencvárost fogadta (45–34), míg utóbbi a bronzérmes Tatabányát. Öt meccs után a Szeged és a Veszprém is tíz-tíz pontot gyűjtött, jobb gólkülönbségének köszönhetően utóbbi vezeti a tabellát. A góllövőlista élén az előző szezon gólkirálya, Nagy Bence (FTC) áll harmincnyolc találattal. Őt követi huszonhattal Pesmalbek (T. Veszprém) és Sostaric (Szeged), huszonöttel pedig Török (Dabas), Vajlupov (T. Veszprém) és Maras (Tatabánya).

Miután májusban a szegedi klub bejelentette, hogy a 2023–2024-es idényben Kárpáti Kriszitán és Vladan Jordovics irányítja a szakmai munkát a felnőttcsapatnál, a szurkolók többsége felszisszent. Kárpáti munkássága viszont kiváltotta a széleskörű közönség és a hazai edzői szakma szimpátiáját. Már a PSG és a Kiel elleni vereség alkalmával is szimpatikus vesztesként emlegették a csapatot, majd az Aalborg ellen robbant a “teljesítmény bomba” a hétgólos győzelem alkalmával. Sokan féltették a Tatabányától is a Szegedet, de egy néhány perces ijedtségen túl “lesimázta” a mérkőzést a Pick. Az elkövetkezendő másfél hónapban derül ki viszont az, hogy a Bajnokok Ligájában képesek-e begyűjteni azokat a pontokat a Tisza-partiak a Zagreb és a Peliszter ellen, amelyekre mindenképpen szüksége lesz a továbbjutásra.

A következő megoldandó feladat viszont a magyar bajnokságban jön szombaton 18 órától a Balatonfüreddel szemben. Az előző idény ötödik helyezettje nem kezdett jól a bajnokságban. A nyitófordulóban 26–25-ös vereséget szenvedett az újonc Eger otthonában, majd a Dabas otthon nagy csatában legyőzte 31–30-ra. Balatonbogláron újabb vereséget szenvedett (24–22) a Füred, majd legutóbb ismét szoros küzdelem után nyert 27–26-ra a Budakalásszal szemben.

A Balaton-partiak játékoskerete a nyár folyamán kis mértékben változott. A beálló Vajda Huba már Tatabányán, a kapus Tóth Mihály Budakalászon, míg a balszélső Ág Bálint és a balátlövő Határ Péter Cegléden kézilabdázik. Mindössze két játékost igazoltak, a beálló Domen Sikosek Pelkót Ciprusról, míg a jobbátlövő Tadej Kljunt a portugál Benficából.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában