A Szabó testvérek Dunaszerdahelyen zárták az idényt

2023.10.24. 18:18

Előbb kilökték, aztán átgázolt a mezőnyön

Szabó Zalán (jobbról) Dunaszerdahelyen biztosította be a bajnoki érmét.

Fotó: Picasa

A felvidéki Dunaszerdahelyen, a Slovakiaringen fejeződött be a 2023-as MNASZ országos gokart bajnokság a két szegedi gokartosnak, Szabó Ádámnak és Szabó Zalánnak. A KMS Europe versenyzői az időmérőn jól teljesítettek, Szabó Ádám szeniorban negyedik, míg Szabó Zalán a DD2-es kategóriában második lett.

Szabó Á. az élmezőnyben harcolt, azonban a záró napi három futam közül a másodikban kilökték a harmadik helyről, és így ott utolsóként ért célba. A szuperdöntőn átgázolt a mezőnyön és a harmadik helyen látta meg a kockás zászlót, azonban ez összesítésben csak a hatodik helyet jelentette. A leggyorsabb kört, mint ebben az évben olyan sokszor, ismét Szabó Á. teljesítette.

Szabó Z. stabilan versenyzett, két harmadik hely után a csapattal megtalálták az optimális beállításokat. A szuperdöntő első körében egy apró műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, azonban még így is megtartotta a harmadik helyet a napi összesítésben. Ez pedig azt jelentette, hogy a debütáló évében mindössze 16 ponttal maradt le a bajnoki címről.

Kálmán Péter csapatvezető mindkét versenyző fejlődésével elégedett volt. Szabó Á. a sebessége alapján a legjobbak között van, az év eleji sérülése és néhány balszerencsés futam azonban megakadályozta, hogy a bajnoki címért legyen harcban.

Szabó Z. teljesítménye úgy, hogy a mezőnyből a legkevesebbet tudott edzeni és egy versenyt kihagyott, szintén kiemelkedő. A legnehezebb körülmények között kétszer is le tudta győzni bajnoki riválisát, így ez az országos bajnoki második hely elfogadható mind a pilótának, mind a csapatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában