Helyi sport

2023.10.21. 21:10

Földöntúli bravúr, elvette a Falco veretlenségét a Szedeák!

Elképesztő mérkőzésen, hatalmas bravúrt hajtott végre az SZTE-Szedeák férfi kosárlabcsapata, amely legyőzte a címvédő Falco KC Szombathely csapatát, ezzel elvette a vasiak idei bajnoki veretlenségét!

Vajgely Pál

Óriási meccset láthatott a szegedi közönség.

Fotó: Török János

A címvédő Falcot fogadta az SZTE-Szedeák szezonbeli második hazai bajnokiján – a szombathelyiek két Bajnokok Ligája-meccs között érkeztek Szegedre. 

Bár öt szegedi ponttal kezdődött a meccs, erre három szombathelyi tripla érkezett. Tíz ponttal is vezetett már a Falco a második negyed elején, de Woolridge vezérletével folyamatosan zárkózott a Szedeák – olyannyira, hogy a félidő utolsó percében pillanatok alatt ki is egyenlített, 33–33-ról jöhetett a folytatás 20 perc után. 

A harmadik negyedben letisztult a Szedeák játéka, és 48–51 után egy kilenc-nullás etappal átvette a vezetést – tombolhatott a csarnok, hiszen hat ponttal vezettek a Tisza-partiak, Zsíros hármasa, majd Locke középtávolija után a meccs legnagyobb szegedi előnyét mutatta az eredményjelző. Barac szerencsés kosara zárta a negyedet, aki háttal a gyűrűnek is betalált, majd a büntetőjét is bedobta – 57–54-ről jöhetett az utolsó negyed, a vendégek 13 eladott labdánál, és csak 9 gólpassznál jártak ekkor, miközben a Szedeák nagyon vigyázott a labdára, hiszen harminc perc alatt csupán háromszor adta el azt. 

A negyedik negyedben is végig maradt az egál körüli állás, bár Pongó vezérletével rendre a Falco állt jobban, de mindig volt válasz szegedi részről. Az utolsó percben aztán előbb Locke remek passzából Bognár dobhatott egy ziccert, majd Woolridge vitte végig, amivel 80–77-re vezetett a Szedeák. Perl ugyan dobott egy hármast, de már korábban kikérte az idejét a Falco, a bírók nem adták meg a kosarat. Perl dobhatott két büntetőt, 80–79, az egész csarnok talpon volt: majd ugyan az alapvonalról eladta a labdát, de Jordano távolija pontatlan volt – óriási bravúrt bemutatva az SZTE-Szedeák legyőzte a címvédő Falcot, amely ezzel először kapott ki idén a bajnokságban! 

Nikola Lazics, az SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok a fiúknak, nagyon jó mérkőzést játszottunk! Amikor a legfontosabb volt, koncentráltak voltunk, a védekezésünk volt a kulcs. Sok könnyű pontot szereztünk jó védekezés után, a Falco ellen nagyon nehéz játszani pozícióban. Szerintem megérdemelten nyertünk, nagy győzelmet arattunk egy nagyon erős Falco ellen. Óriási gratuláció a fiúknak, az egész meccsen küzdöttünk. Persze, voltak hibáink, de végig csapatként dolgoztunk, és a végén a szerencse is velünk volt, a Falcót szerencse nélkül nem tudod megverni. Gratulálok a közönségnek is, mert fantasztikus hangulatot teremtettek!  

Bognár Kristóf, az SZTE-Szedeák játékosa: Nehéz szavakba önteni, mit érez az ember. Köszönjük, hogy ennyien kijöttek és így buzdítottak bennünket! Sok hibára tudtuk késztetni a Falcót, agresszív volt a védekezésünk, összehúztuk a támadásukat, voltak eladott labdáik, amiből gyors indítás kosarakat tudtunk dobni. Gratulálok a csapatomnak! Ez a győzelem most is sokat ér, de ha a következő meccset is megnyernénk, akkor jelentene igazán sokat.

Milos Konakov, a Falco vezetőedzője: Gratulálok a Szegednek! A meccs előtt is mondtam, hogy nem vár ránk könnyű találkozó, mindig nehéz Szegeden játszani. Próbáltunk a két hátvédre, Woolridge és Locke-ra készülni, akik jó ritmusban játszanak, főleg támadásban. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de néhány szempontot figyelembe véve nem játszottunk rosszul. A Malaga ellen is gondunk volt az eladott labdákkal és az azokból kapott kosarakkal, ma 14 eladott labdánk volt, amiből 22 pontot kaptunk. Nincs sok időnk ezzel foglalkozni, máris itt a következő meccs, és már arra fókuszálunk, hogy javuljunk a játékban. 

SZTE-Szedeák–Falco KC Szombathely 80–79 (15–21, 18–12, 24–21, 23–25)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoort, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Benczur, Ádám, Kovács N.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 22, LOCKE 30/12, Balogh, BOGNÁR 8, Lake 6. Csere: Mucza, Zsíros 5/3, Cohill 9/9. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Falco: Pongó 12/6, Tanoh Dez 2, Benke 8/6, Tiby 4, Keller 9. Cserék: PERL 20, Barac 5, Jordano 9/9, Kovács, Pot 10,  Krivacevic. Vezetőedző: Milos Konakov.
Kipontozódott: Zsíros (40.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában