Férfi vízilabda OB I.

2023.10.15. 16:02

Győzelemért támadott, mégis kikapott a Metalcom Szentes

Hullámzó mérkőzésen szenvedett 9–8-as vereséget a Metalcom Szentes hazai medencében a férfi vízilabda OB I. hatodik fordulójában. Az UVSE nyolc másodperccel a meccs vége előtt szerezte a győztes gólt.

Becsei Dávid

Dráma végjátékban maradt alul a fehér sapkás Szentes az UVSE-vel szemben.

Fotó: Vidovics Ferenc

Bár hazai találattal indult a mérkőzés, a második negyed elején már a vendégek vezettek 3–1-re. Az UVSE 3–0-s sorozatára ugyanekkora szériával válaszolt a Szentes, a nagyszünetre viszont 4–4-gyel mehettek.

A harmadik negyedben kétszer is vezetett a Metalcom, de mindkétszer egaliztáltak a vendégek. Az utolsó negyed 6–6-ról indult, három perc ideges játék után hazai gól született. Ötödször is egyenlített az UVSE, majd másfél perccel a vége előtt átvette a vezetést, 8–7. Rögtön egalizált a Szentes, majd támadhatott a három pontért, de labdát veszített, megúszott az UVSE és egy gólra váltott ötméteressel elvitte a három pontot.

Komlósi Péter: – Gratulálok az Újpestnek, fontos három pontot veszítettünk el. Az elején kiválóan kezdtünk védekezésben, de támadásban kimaradtak a helyzetek, fórok, a meg nem született gólok miatt pedig kapkodóvá vált a játékunk. A védekezésünkbe is becsúszott egy-két ki nem kényszerített hiba. Három negyed alatt így is hat gólt kaptunk, ebből három elkerülhető lett volna. Az utolsó negyedre túlpörögte magát a csapat, kimaradtak a helyzeteink, emiatt pedig ismét idegessé és kapkodóvá vált a játékun.. Ezt nem szabad, ilyenkor kellene még inkább összezárni és azokhoz a dolgokhoz nyúlni, amiket sokat gyakorlunk. Nem a saját tudása alapján játszott a csapat, több van ebben a Szentesben és sajnálom, hogy így alakult ez a rangadó.

Metalcom Szentes–UVSE 8–9 (1–2, 3–2, 2–2, 2–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., 6. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Vogel, Kun.
Metalcom Szentes: Kovács B. – Asanin 2, Bozó 1, Vékony 1, Szatmári 2, Biros B., Hajdú. Csere: Pethe, Magyar, Csorba 1, Vismeg B. 1, Kürti-Szabó M., Makán R. Vezetőedző: Komlósi Péter.
UVSE: Korom – Herczeg, Korbán 1, Barics 1, Hegedűs Cs., Korbács 1, Alekszejev 1. Csere: Kardos 1, Besenyei 1, Bencz 2, Kedves, Gidófalvy, Hegedűs Z. 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 6/2.
Ötméteresből: 2/0, ill. 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában