A magyar kupában jól szerepelt a Szegedről származó vívó

2023.10.17. 16:01

Kétszer is dobogón végzett

A Budakalászban versenyző, de szegedi nevelésű vívó, Zsögön Andor a magyar kupa mindkét versenynapján dobogón végzett, míg az SZTE VK versenyzője, Kerekes András a nyolc között zárt.

Zsögön Andor (balról a második) előbb második, majd első lett a magyar kupában.

Fotó: SZTE VK

Budapesten a Törekvés elnevezésű klub adott otthont a kadett korú vívók Magyar Kupa versenysorozat első két állomásának, amelyen több szegedi vívó is megmérette magát.

Az első versenynapon a 69 indulóból az SZTE nevelésű, de ma már a Budakalászban edződő vívó, Zsögön Andor kis különbséggel alulmaradt a döntőben, és a szépen csillogó ezüstéremmel terhetett haza, míg az SZTE Vívó Klub képviseletében Kerekes András koncentrált vívással hibátlan csoportkör után a 68 induló közül negyedikként rangsorolva előbb halásztelki, majd BHSE-s ellenfelét legyőzve került a legjobb 8 közé. Itt meggyőző vívása ellenére 15:10-re alulmaradt a későbbi bronzérmes Bányik Natánael ellen. Kerekes András még „kiskadett”, vagyis két évig szerepel még ebben a mezőnyben, így ez az eredmény biztató az elkövetkező időszakra.

A további szegediek közül Szabó Benedek a 49., Szögi-Nagy Tamás az 50., Szaszák Balázs a 64., Fekete Simon a 66. (mindannyian alacsonyabb korosztályból versenyeztek fel) helyen fejezte be az eseményt.

A második versenynapon – ami ugyanolyan teljes verseny volt, mint az előző napi, csak ez a Magyar Kupa 2. forduló megnevezéssel ment végig – Zsögön Andor az aranyéremig jutott.

A szegedi közül Szögi-Nagy Tamás a 24., Kerekes András a 29., Szaszák Balázs a 34., Szabó Benedek a 36., míg Fekete Simon az 59. helyen zárta ezt a napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában