Helyi sport

2023.10.09. 11:20

Kikapott Sopronban a Kosársuli

Két rutinos játékosa nélkül szenvedett sima vereséget a Vásárhelyi Kosársuli a SMAFC vendégeként.

Delmagyar.hu

25 ponttal kapott ki a kékmezes Kosársuli Sopronban.

Fotó: kosarsport.hu

Béres és Kelemen nélkül utazott el Sopronba a Vásárhelyi Kosársuli, amely két perc után már 7–0-ás hátrányban volt, és időt is kért a vásárhelyi edző. A folytatásban ugyan jobb játékot nyújtott a Kosársuli, de a második negyed elején egy 8–0-ás futással már 15 pontra hízott a soproni előny.

A félidei tizenötpontos hátrány után hamar húsz volt a különbség, innentől pedig már a fiatalok kaptak lehetőséget a vendégeknél. Végül 25 pontos vereség lett, 89–63 a vége, a Vásárhelyi Kosársuli pénteken a székesfehérvári Dávid Kornél KA vendége lesz.

Vuk Pavlovic:Gratulálok a Sopronnak, nagyon jó mérkőzést játszottak. Számítottunk arra, hogy használni fogják a magasságbeli fölényüket és azt, hogy többfajta ötössel tudnak játszani ellenünk. Mi ehhez nagyon sokszor nem tudtunk alkalmazkodni, illetve a többféle védekezési variációjuk kicsit összezavart minket. Ez az, amiben fejlődnünk kell: hogy rutint szerezzünk, hogy ezeket a szituációkat felismerjük. Bízom benne, hogy az, ha a következő hetekben ezeken túljutunk, gyakorolni fogunk, fejlődni fogunk, esetleg idegenbeli győzelmet fog érni. Még egyszer gratulálok a Sopronnak, nagyon jól játszottak, további sok sikert kívánok nekik!

SMAFC 1860 Soproni Egyetem-Vásárhelyi Kosársuli 89-63 (29-22, 19-11, 18-11, 23-19)
Férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoport, 3. forduló. Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok. Vezette: Esztergályos, dr. Popgyákunik, Kiss.
Sopron: Csátaljay 8/6, Tóth 15/3, Rátvay 12/6, Bakk 11, Schöll 11. Cserék: Bőhm 10, Réti 6, Soós 5/3, Keller 5/3, Tallós 4, Mándity 2, Kovács. Vezetőedző: Farkas Dávid.
Kosársuli: Borbáth 2, Knyur, Pinnyey 15/9, Balogh 3, Bálint 20/6. Cserék: Bősz 10/6, Utasi 6, Kass 3/3, Megyesi 2, Ocskó 2, Filak. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában