Teljes fordulókat rendeznek

2023.10.28. 07:30

Különleges meccset rendeznek Szentesen

Teljes fordulót rendeznek a női és férfi vízilabda OB I.-ben egyaránt. A szentesi csapatok, valamint a szegedi női együttes itthon ugrik medencébe, míg a szegedi férfiak a fővárosban.

Becsei Dávid

Fotó: Karnok Csaba

Ebéd után a szegedi férfi vízilabdázók indítják a napot. A nyolcadik forduló mérkőzésén ma 13.30-tól az UVSE-vel játszik idegenben a Zue.hu Szegedi VE. Az újpestiek eddigi hét meccsükből hatot elveszítettek, egyetlen sikerüket egy 9–8-as szentesi győzelemnek köszönhetik. A Szeged az elmúlt hétvégén szerezte meg első pontjait a szezonban, miután nagy csatában 9–7-re megnyerte a Csongrád-Csanád vármegyei el Clásicót a Metalcom Szentessel szemben. A Szeged a 11., az UVSE a 12. helyről várja a találkozót.

Hatalmas bravúrsikert könyvelhetett el szerdán este a Zue.hu Szegedi VE női pólócsapata. Szabó Tamás tanítványai a bajnoki címvédő Egert győzték le a Tiszavirág Sportuszodában 9–8-ra. Ma 17 órától ismét hazai környezetben ugranak medencébe Gémes Alexáék, és a szerdaihoz hasonlóan nehéz meccsen. Az ellenfél az a III. kerületi TVE lesz, amely kétszer nyert és kétszer vesztett eddig a bajnokságban. 16–11-re győzött Szentesen, 20–10-re pedig Győrben. Két vereségét egyaránt óriási csatában szenvedte el. Az UVSE 14–13-ra, az Eger pedig 11–10-re nyert a szegediek holnapi ellenfelének otthonában.

Dupla meccset rendeznek Szentesen, mivel mindkét felnőttcsapat otthon ugrik medencébe. 16 órától női mérkőzéssel indul a program. A Valdor Szentes a BVSC-t fogadja. A Kurca-partiak eddigi három meccsükön még nem szereztek pontot. A zuglóiak négy bajnokijukból hármat nyertek meg eddig. Otthon kikaptak a Dunaújvárostól, míg a Szegedet, a Győrt és a Tatabányát legyőzték. Érdekeltek a nemzetközi porondon is, a másodikszámú kiírásban az Eurokupa csoportkörében két fordulót játszottak le eddig. A Trieszttől vereséget szenvedtek, a Spandaut legyőzték.

A pólóprogram egy különleges mérkőzéssel fejeződik be Szentesen. A Metalcom Szentes csütörtökön bejelentette, hogy Komlósi Pétert a szakmai igazgató Kis Gábor váltja a kispadon. 18 órától Kis az ellen a Szolnok ellen mutatkozhat be az első osztályban vezetőedzőként, amelyben 2011-től 2019-ig játszott. Az olimpiai bajnok center játékos-pályafutása éppen a Dózsában fejeződött be.

A Szolnok tizenöt pontot gyűjtött eddig hét mérkőzésen, amivel az ötödik helyet foglalja el a tabellán. Szegeden és Egerben nyertek, a Vasas otthonában kikaptak. Otthon tartották a három pontot a Miskolc, KSI, Honvéd trióval szemben, míg a BVSC győzött Szolnokon. A Szentes hat ponttal a nyolcadik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában