Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.10.26. 20:48

Még időn túl is megizzasztotta a Pick Szegedet a Zagreb – GALÉRIA

Hősies küzdelem végén sikerült itthon tartani a két pontot. Mackovsek korai piros lapja után már négy góllal is vezetett a Zagreb, de Martins jó támadójátéka és Kalaras védőmunkája 27–26-os szegedi győzelmet ért a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában.

Becsei Dávid

A ritka pillanatok egyike. Bánhidi Bence szinte végig szoros őrizetet kapott a zágrábi védőktől.

Fotó: Karnok Csaba

A folytatásnál lényegesen könnyebben indult. Az első két szegedi támadásból rögtön gól született Luka Stepancic és Bodó Richárd jóvoltából, míg hátul labdaszerzés és Mikler-védés volt a forgatókönyv. Öt perc játékot követően már 3–0 állt az eredményjelzőn, mivel Mario Sostaric is betalált.

Ahogyan várni lehetett, a küzdelem dominált, Bánhidi Bencét olyan kitüntetett figyelem övezte a szegedi támadások során. Nem volt ritka, három horvát védő is csüngött rajta, de így sem sikerült lyukat találni a legtöbbször a zágrábi falon. A 17. percben átvették a vezetést a vendégek (8–9), a 18.-ban 9–10-nél pedig Borut Mackovseket piros lappal állították ki a francia játékvezetők. A videóismétlő rendszer megtekintése után arcra ütés miatt. Ez beszűkítette a taktikai variációkat, hiszen klasszikus balátlövőként Bodó egyedül maradt, mivel Szita nem került keretbe, ahogyan Nagy és Dzialakiewicz sem, Molina viszont igen.

Gyakran tanácstalanul passzolgattak a szegediek, miközben Matej Mandic is védett, de Frimmel is hibázott tiszta ziccerben, vonalra lépett. Állandósult a kétgólos különbség a vendégek javára, akik a plusz háromért is támadhattak, a szünetben 13–15 állt a táblán.

Két zágrábi gólnak köszönhetően borzalmasan indult a második játékrész hazai szempontból. A 41. percben egyenlítettünk, 18–18, a 7000. szegedi BL-gól Martins jegyezte. A portugál irányító szinte végig a pályán volt, jó játékkal hálálta meg a bizalmat.

Az 52. minutumban Jelinic szerzett labdát, amit végigvitt, bevágta, 22–21-nél visszavette az előnyt a Szeged. Megszilárdítani nem sikerült a vezetést, az utolsó fél percben Kalaras még védekezett egy parádésat, majd még egy időn túli szabaddobást ki kellett védekezni. Minden jól alakult, behúzta a két pontot a Pick, amely szombaton 18 órától a PLER vendége lesz az NB I.-ben.

OTP Bank-Pick Szeged–RK Zagreb (horvát) 27–26 (13–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, 4481 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 2, Stepancic 4, Bombac 3, Bánhidi 1, Bodó 1, Frimmel 2. Csere: Imsgard (kapus), KALARAS, Mackovsek, Gaber 3, MARTINS 4, GARCIANDÍA 4, JELINIC 3, Szilágyi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
RK Zagreb: M. Mandic – Cupic 2, Morales 2, WALCZAK 3, GOJUN 1, Kavcic 3, Gyibirov 4/4. Csere: M. KOS 5, Suholeznik, Faljic, KLARICA 4, Glavas 1, Sirotic 1, Klis. Vezetőedző: Nenad Sostaric.
Hétméteres: -, ill. 5/4.
Kiállítás: 8, ill. 12 perc.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában