Veszélyes csapatot fogadnak

2023.10.24. 18:07

Megkezdi a sorsdöntő BL-meccsek sorozatát a Pick Szeged

Tilos hibázni. Az elkövetkezendő négy Bajnokok Ligája-mérkőzésén nem veszíthet pontot az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ahhoz, hogy biztosan továbbjusson az A csoportból. Az első ilyen meccset a horvát Zagrebbel csütörtökön 18.45-től (élő: Sport1) játsszák Bodó Richárdék.

Becsei Dávid

Luka Stepancic (a labdával) honfitársaitól is kitüntetett figyelemre számíthat.

Fotó: Karnok Csaba

19. alkalommal találkozik a Szeged a Zagrebbel a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Az elmúlt években egyértelműen fölé kerekedett a zágrábiaknak a Pick, a legutóbbi hat szegedi találkozójukat egyaránt megnyerték a kékek. Az örökmérleg tíz szegedi siker és öt zágrábi, valamint három döntetlen.

Remek szezonrajtot produkált eddig a Zagreb a Bajnokok Ligájában. A Kiel és a PSG még nagy falat volt nekik az első két fordulóban, utána viszont sorozatban három hazai mérkőzésen maradtak veretlenek. A Kolstadot 31–20-ra, a Pelisztert 27–18-ra győzték le, míg az Aalborggal 30–30-as döntetlenen zártak.

A zágrábiak egyik legnagyobb sztárja, a Kielcével és a Vardarral is BL-győztes Ivan Cupic klubja honlapján úgy nyilatkozott, a Kolstad megmutatta, rengeteg futással megfogható a Szeged. Ők viszont a védekezésükkel okozhatnak meglepetést. Ahogyan Cupic, úgy a védekező specialista Jakov Gojun is a Bombac-Bánhidi tengely körüli támadásokat említették az egyik legveszélyesebbnek a Pick részéről.
Biztosan kitüntetett figyelmet kap majd a zágrábiakból a szegedi Luka Stepancic is. A horvát válogatott jobbátlövő Kielcében hatszor volt eredményes, a nemzeti csapatból a vendégek több játékosát is jól ismeri.

– Ebben a szezonban különösen rászolgált eddig a tiszteletre a Zagreb , hiszen három mérkőzés óta veretlen. Ennek köszönhetően valószínűleg nagy önbizalommal érkeznek hozzánk. Tíz éven át játszottam abban a csapatban, így pontosan tudom, hogy az edzőváltások mindig pozitívumot hoznak nekik, így van ez most is. Be akarják bizonyítani, hogy vendégként is képesek pontot vagy pontokat szerezni – nyilatkozta Stepancic.

A zágrábi csapattól szeptember 16-án tíz hónapot követően távozott a kispadról Slavko Goluza. Az új vezetőedző, Nenad Sostaric a Peliszter elleni sikerrel mutatkozott be, előtte hat éven át a horvát női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott.

Luka Stepancic hozzátette, a Pick Arénában viszont továbbra is a Szeged a mérkőzés esélyese. A kielcei teljesítményükkel kapcsolatban úgy fogalmazott, bebizonyították maguknak, hogy a norvégiai tizenhárom gólos vereség csak egy kivételes rossz nap volt ebben a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában