Helyi sport

2023.10.28. 11:23

Nagy vereségbe szaladt bele a listavezető otthonában a Kosársuli

Korán eldőlt a Vásárhelyi Kosársuli tiszaújvárosi mérkőzése.

Delmagyar.hu

Nem tudott partiban lenni a Kosársuli a listavezető otthonában.

Fotó: kosarsport.hu

A listavezető, hibátlan mérleggel álló Tiszaújváros vendége volt a Vásárhelyi Kosársuli, amelynek keretéből Béres mellett Borbáth hiányzott.

Korán mgához ragadta a kezdeményezést a Tiszaújváros, és 8–2 után ugyan időt kért Vuk Pavlovic, de erre egy közel hatperces gólcsend következett vásárhelyi részről. A második negyedben ugyan zárkóztak a vendégek, 31–20-nál a hazaiak kértek időt, de 39–24-et követően 15 hazai pont jött válasz nélkül, így kereken harminc ponttal, 54–24-re vezetett a Tiszaújváros a nagyszünetben.

Értelemszerűen innen már nem volt szoros a meccs, a hazaiak pedig nem vettek vissza a tempóból, és végül 57 ponttal, 97–40-re nyertek. A vásárhelyiek legközelebb november 4-én a Pécs II.-t fogadják.

Vuk Pavlovic: Gratulálok a Tiszaújvárosnak! Az első negyedben nem tudtuk felvenni a ritmust, nagyon kitoltak minket a kemény védekezésükkel. A második negyedben villantunk egyet, de ezen kívül a Tiszaújváros akarata érvényesült. Rengeteg eladott labdánk volt a jó védekezésük miatt, sokszor kerültünk kiszolgáltatott helyzetbe, ezáltal rossz dobóformát produkáltunk, ez pedig sok gyorsindításos lehetőséget adott az ellenfelünknek. A munka folytatódik, le fogjuk vonni a következtetéseket, hogy javítani tudjunk a játékunkon egyénileg és csapatszinten is.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK-Vásárhelyi Kosársuli 97-40 (21-4, 33-20, 23-6, 20-10)
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, 6. forduló. Tiszaújvárosi Sportcentrum, Játékcsarnok. Vezette: Balogh, Bács, dr. Nagy.
Tiszaújváros: Lakatos 5/3, Molnár 3/3, Csák 11/6, Kovács 11, Gáspár 19. Cserék: Bán 16/12, Kocsis 10, Kiss 8/3, Okoh 8, Lakatos 3/3, Czimer 3. Vezetőedző: Lekli József.
Kosársuli: Bősz 9/6, Balogh 4, Bálint 10, Pinnyey, Kelemen 7/3. Cserék: Knyur 7/3, Ocskó 2, Karsai 1, Kass, Filak, Megyesi. Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában