Helyi sport

2023.10.14. 13:34

Nagy vereségbe szaladt bele a tartalékos Kosársuli Székesfehérváron

Nem tudott szoros meccset játszani a csoport egyik legerősebb gárdájával a vásárhelyi csapat.

Delmagyar.hu

Csak 2000, vagy az után születettek léptek pályára a Kosársuliban.

Fotó: kosarsport.hu

A meccset megelőzően hibátlan mérleggel állt Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia vendége volt a Vásárhelyi Kosársuli, amelyből ezúttal is többen hiányoztak: kizárólag 2000 és azt követően született játékosok léptek pályára a vendégeknél.

Az első negyedben még tartotta a lépést a több A csoportos rutinnal rendelkező játékossal felálló fehérváriak ellen a Kosársuli. A második negyedtől viszont állva hagyta a vásárhelyieket a DKKA, amely folyamatosan növelte az előnyét – végül 43 ponttal, 83–40-re nyert a hazai gárda.

Vuk Pavlovic: Gratulálok a Dávid Kornél Akadémiának! Nagyon jó fizikális kosárlabdát játszanak, amivel nem tudtuk tartani a lépést. Vegyes érzéseim vannak. Kevés pontot dobtunk, ami az ellenfelünk kemény védekezésének volt köszönhető. Másrészről elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, nagyot küzdöttünk és úgy gondolom, hogy ma minden tőlünk telhetőt megtettünk. Ilyen erős ellenfél ellen tudunk igazán fejlődni, a nagyarányú vereség ellenére is. A szokásosnál is fiatalabb csapattal játszottunk, minden játékosom előtt le a kalappal. A munka folytatódik, készülünk a jövő hét pénteki hazai mérkőzésünkre.

Dávid Kornél KA-Vásárhelyi Kosársuli 83-40 (19-15, 17-5, 21-13, 26-7)
Férfi kosárlabda NB I./B., Zöld csoport, 4. forduló. Székesfehérvár, MKOSZ edzőközpont. Vezette: Varga-Záray, Földesi, Gombos.
DKKA: Tóth 9/6, Szalczgruber Á. 8/3, Kis 8/3, Kuttor 12, Keller 6. Cserék: Molnár 21/9, Szabó 9, Simon 8/6, Somogyfoki 2, Hegedűs, Szalczgruber Zs., Büki. Vezetőedző: Branislav Dzunic. 
Kosársuli: Borbáth 15/6, Balogh 2, Kass 2, Pinnyey 8, Megyesi 4. Cserék: Utasi 4, Bősz 3/3, Kruzslicz 2, Knyur, Filak, Ocskó, Bereczki. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában