Férfi kézilabda NB I.

2023.10.07. 20:36

Parádés félidő Miklertől a Balatonfüred ellen – GALÉRIA

Tükörsima mérkőzésen, közönségszórakoztató játékkal 19–11-es első félidőt követően 36–23-ra győzött az OTP Bank-Pick Szeged itthon a Balatonfüred ellen a férfi kézilabda NB I. ötödik fordulójában. Mikler Roland az első félidőt 52 százalékos védési hatékonysággal zárta.

Becsei Dávid

Jó formában a szegedi kapusok. Imsgard után Mikler is ihletett formában védett.

Fotó: Karnok Csaba

Potyogtak a szegedi gólok, halmozta a védéseket Mikler. Kilenc perc és harminc másodperc elteltével már 8–4 állt az eredményjelzőn. Két Bodó-bombagóllal kezdett a Pick, majd a következő hat szegedi találatból ötöt is a balszélső Frimmel jegyzett. Nagy tempót diktált a kezdősor, amelyben ezúttal egyet cserélt Kárpáti, védekezésbe Kalaras érkezett. Jól működött a hazai védekezés, ha pedig sikerült átlőni, Mikler gyakran odaért a labdára. A 17. percben 14–6-nál gyakorlatilag sort cseréltek a rózsaszín mezben játszó Tisza-partiak, a kapusposztot kivéve. A rózsaszín mezzel a mellrák elleni küzdelemhez csatlakozott a Pick Szeged, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatokra.

Imsgard, Szita, Stepancic és Jelinic maradt ki a szegedi keretből ezúttal, így Molina és Dzialakiewicz is pályára léphetett. Mögöttük Mikler a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos statisztikája szerint tizenkét védéssel fejezte be a 19–11-gyel záruló első játékrészt, ami 52 százalékos védési hatékonyságot jelentett.

Hamar beállt a tízgólos különbség, a 37. percben Bombac asszisztjából Sostaric szerzett gólt lerohanásból, 25–15. Ekkor már Nagy Martin védett a szegedi kapuban, ő öt hárított labdával járult hozzá a fölényes sikerhez. Sostaric és Frimmel kilenc, illetve nyolcnál állt meg, míg első NB I.-es gólját megszerezte az akadémista Juhász Ádám.

Legközelebb csütörtökön játszik mérkőzést a Szeged, 18.45-től a Bajnokok Ligájában a norvég Kolstad lesz az ellenfél Trondheimben.

Nyilatkozatok:

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Dicséret illeti a Balatonfüredet a második félidei küzdéséért. Az első húsz perccel igazán elégedett voltam, mert ekkor egy nagyobb tempót beszéltünk meg, hogy a vendégek ne tudjanak cserélni és ezt sikerült is megcsinálni. Rendezetlen védelemmel szemben sok lerohanás gólt szereztünk, stabilan játszottunk. Olykor picit vesztettünk a fókuszból, de elégedett vagyok a mutatott játékkal. 

Nagy Martin, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Nagyon jól éreztem magam a pályán, az egész hatvan perc során jól védekeztünk, így Roli és én is védésekkel tudtuk támogatni a csapatot.

György László, a Balatonfüred vezetőedzője: – Az öltözőben gyorsan már egy-két dolgot meg kellett beszélnünk a lefújást követően. Gratulálok a Szegednek, nagyszerűen kézilabdáztak, látszott, hogy élvezték a játékot. Ijedten kezdtünk, a nagy hátrány így megérdemelt volt sajnos. A második félidőben volt egy-két jó megvillanásaink, akadt néhány értékelhető momentumunk. Összességében a nagy gólkülönbségű vereség sem túlzó, nagyot kell változnunk, ha sikeresek szeretnénk lenni.

Kemény László, a Balatonfüred játékosa: – Meglehetősen bosszús vagyok azért, ahogy kezdtünk, mert ez meghatározta a játékunkat. A tetemes hátrányon nem tudtunk túllendülni. A második félidő pozitívuma, hogy csak öt góllal veszítettük el ezt a periódust. Túl kell lépnünk ezen a gödrön, amelyben már egy ideje benne vagyunk.

OTP Bank-Pick Szeged–Balatonfüred 36–23 (19–11)
Férfi kézilabda NB I., 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2058 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER – SOSTARIC 8/1, Garciandía 2, Bombac 2, BÁNHIDI 4, Bodó 2, FRIMMEL 9. Csere: Nagy M. (kapus), Kalaras, Mackovsek, Martins 3/1, Gaber 2, Molina, Szilágyi 2, Dzialakiewicz 1/1, Juhász 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Balatonfüred: Andó – Hornyák P., Kljun 1, Szűcs B., Szretenovics 1, Németh B. 1, Bóka 4. Csere: Bősz (kapus), Szöllősi B. 1, GOSZTOVICS 5/1, VARGA M. 5, Sikosek Pelko 4, Kemény 1, Szmetán. Vezetőedző: György László.
Hétméteres: 4/3, ill. 3/1.
Kiállítás: -, ill. -.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában