Férfi vízilabda OB I.

2023.10.08. 07:00

Rangadót nyert, már hatpontos a Metalcom Szentes

Parádés védekezésének köszönhetően újabb bajnoki pontokat szerzett a Metalcom Szentes a férfi vízilabda OB I.-ben. Remekül blokkoltak a Kurca-partiak, ami 9–8-as győzelmet jelentett Pécsett.

Becsei Dávid

Illusztráció: Török János

Az  első negyedben gólt sem kaptak a vendégek, míg Szatmári kétszer betalált. A második negyed egy–egy gólt hozott, a harmadikban viszont 5–4-nél rövid ideig a baranyaiak jártak előrébb, a záró nyolc perc kezdetére viszont visszaállt a kétgólos Metalcom-előny 7–5-nél. Kiélezettre sikeredett az utolsó negyed is, de ekkor már nem engedte a Szentes egyenlíteni a Pécset, ezzel már hatpontos a tabellán.

A hatodik fordulóban szombaton 19 órára az UVSE érkezik Szentesre.

Komlósi Péter: – Sorozatban rangadókat játszunk, az előző héten  a Kaposvár ellen otthon nem sikerült nyerni, így kettőzött erővel készültünk a Pécs elleni mérkőzésre. Szeretném megdicsérni a csapatomat, mert az a szív és  lelkesedés, amit beleraktak a meccsbe, valamint, ahogy küzdöttek egymásért a játékosok, dicséretre méltó. Az első két negyedben rengeteget blokkoltunk védekezésben, ennek nagyon örülök. Pécsett nagyon nehéz nyerni, mert egy jól felkészített csapat van itt, amelynek jó állóképességgel rendelkezik és végig hajtanak, szóval tényleg óriási dolog, hogy győzni tudtunk itt. Gratulálok a csapatomnak, a hazaiaknak pedig köszönjük ezt a sportszerű mérkőzést, ami kőkemény, idegfeszítő és az utolsó másodpercig nyílt rangadó volt.

Pécs–Metalcom Szentes 8–9 (0–2, 1–1, 4–4, 3–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 5. forduló. Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda. Vezette: ifj. Kenéz, Tóth S.
Pécs: Gelencsér – Kolozsi, Keresztúri 4, Holl 3, Reisz, Lajkó 1, Vogel Si. Csere: Maser (kapus), Pónya, Pellei K., Kókai Sz., Némethy, Imre K., Szabó G. Vezetőedző: Török Viktor.
Metalcom Szentes: Kovács B. – Asanin, Bozó 1, Vékony, Szatmári 3, Biros B., Hajdú 1. Csere: Pethe, Magyar 1, Csorba, Vismeg B. 1, Kürti-Szabó M. 2, Makán R. Vezetőedző: Komlósi Péter.
Gól – emberelőnyből: 17/4, ill. 10/5.
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1.
Kipontozódott: Lajkó, Reisz, ill. Csorba, Pethe, Vékony.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában