Kétkapuzások után tétmeccs

2023.10.09. 16:45

Szentes–Szeged rangadót rendeznek a női vízilabda OB I.-ben

Fiatal, a rutinszerzésen gőzerővel munkálkodó csapatok találkoznak a női vízilabda OB I. második fordulójában a Csongrád-Csanád vármegyei rangadón. A Valdor Szentes a Zue.hu Szegedi VE-t látja vendégül szerdán 19 órától a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

Becsei Dávid

Kiélezett mérkőzést hozható a vármegyei rangadó.

Fotó: Karnok Csaba

A helyi rangadók mindig különleges mérkőzéseket jelentenek, hiszen női és férfi vonalon is gyakran kétkapuzik egymással a Szeged és a Szentes gyakorlásként. A legutóbbi felkészülési időszak során sem volt ez másként, így bár Szabó Tamás először meccselhet a szegedi kispadon ilyen pikáns mérkőzésen, Matajsz Márkkal nem ismeretlenek egymásnak.

– Jó néhány edzőmeccset lejátszottunk egymással a nyár során. A Szeged hozzánk hasonló játékerőt képvisel, fiatalos lendület jellemzi őket, de van a keretükben rutinos játékos is.. Mindkét csapat formálódik még a szezon elején, de nekünk hazai környezetben kizárólag a győzelem az elfogadható – hangsúlyozta a Valdor Szentes vezetőedzője, Matajsz Márk.

Hozzátette, hogy nagyon jól dolgoznak a szentesi lányok, ezáltal szépen lassan fejlődnek is. Van egy-két sérültjük és betegük is jelenleg, ami érzékenyen érintheti őket, mivel amúgy sem rendelkeznek bő kerettel.

Ami az eddigieket illeti, mindkét együttes a negyeddöntőben búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől. A Szentes a nyitófordulóban a otthon játszott izgalmas meccset a Dunaújvárossal, de a tavalyi ezüstérmes 12–7-re így is nyert. A Szeged már két bajnokit is játszott, előrehozott meccsen 11–6-ra kapott ki az UVSE vendégeként, míg a BVSC otthonában 12–6-ra.

– Az eddigi mérkőzéseken a lányok hozzáállása tetszett igazán, ahogyan fizikálisan beleálltak a találkozókba. Pozitívum, hogy a nálunk jóval erősebb csapatokkal szemben is volt tartásunk, nem adtuk fel egy pillanatra sem. Ez a mentalitás fontos lesz számunkra a bajnokság során – jegyezte meg Szabó Tamás, a szegediek vezetőedzője.

Úgy fogalmazott, hogy a játékkapcsolatokban, koncentrációban kell javulniuk, valamint a helyzetfelismerésben. Támadásban és védekezésben is meccsről meccsre lépnek előre, a szentesi rangadótól pedig azt várja, hogy mindenki beleadjon “apait-anyait”, átérezzék a lányok a mérkőzés jelentőségét.

– Sajnos akadnak problémáink, de bízom benne, hogy a szerda esti mérkőzésre minden jóra fordul – tette hozzá.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában