Vízilabda

2023.10.25. 21:12

Szenzációs meglepetés! A Szeged legyőzte a bajnoki címvédőt a női OB I.-ben

Az őszi idény eddigi legnagyobb meglepetését a Tiszavirág Sportuszodában láthatták a szurkolók a női vízilabda OB I.-ben szerdán este. A Zue.hu Szegedi VE 9–8-ra legyőzte az előző szezon bajnokát, az Egert.

Becsei Dávid

Pap Mirtillék bombameglepetést okoztak.

Fotó: Karnok Csaba

Küzdelmes mérkőzésen, hatalmas szívvel játszva megszerezte első pontjait a szegedi női vízilabdacsapat a 2023–2024-es szezonban. Az ellenfél a bajnoki címvédő Eger volt, így a három pont különleges értékkel bír.

Az első negyed még inkább a vendégek akarata szerint folyt, rendre ők vezettek egy góllal. A második negyed hatalmas fordulatot hozott. Egy 3–0-s periódussal fordított a Szeged, a nagyszünetben 7–5-re vezettek Szabó Tamás tanítványai. 

A harmadik negyed derekán már 9–6 is állt az eredményjelzőn. Az utolsó nyolc perc 9–7-ről indult. Óriásit küzdött a Szeged. Gyöngyösi Boglárka remekül védett, emberhátrányok sorozatát védekezték ki, Gémes Alexa pedig négyszer is betalált a meccs során. Az utolsó percekben már a támadásokra nem maradt erejük a hazaiaknak, arra viszont igen, hogy a háromgólos előnyükből egyet megtartsanak.

Szombaton 17 órától újra itthon játszik a Szeged, a III. ker. TVE érkezik a Tiszavirág Sportuszodába.

Szabó Tamás: – Titkon abban reménykedtem , hogy az Eger ellen megszerezhetjük az első pontjainkat a bajnokságban. Azt kértem a lányoktól, hogy minél tovább próbáljunk meg az ellenfél mellett maradni, ez szerencsére sikerült. A második negyed közepén átvettük a vezetést, akkor úgy éreztem, hogy ráérzett a csapat a védekezésre. A meccs előtt megbeszéltektől picit eltértünk, mert ezt az egriek játéka megkívánta. Jól reagáltuk le a mozgásukat, a végére elfáradtunk, de tényleg azt láttam, hogy mindenkinek bőven kétszáz fölött volt a pulzusa, aki vízben volt. Nem maradt már erőnk támadni, de hátul hősies védekezést mutattunk be.

Zue.hu Szegedi VE–Eger 9–8 (3–4, 4–1, 2–2, 0–1)
MOL női vízilabda OB I., 5. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Kevi, Ádám F.
Zue.hu Szegedi VE: Gyöngyösi – Szabó K. 2, Baksa B., Tátrai 1, Pádár B. 1, Botka, Gémes 4. Csere: Pap 1, Bocskay, Binder, Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Eger: Balogh – Szilágyi D. 2, Parkes 2, Eve, Lendvai N. 1, Bódi 1, Szellák 2. Csere: Torma (kapus), Sóti, Katona, Pogonyi. Vezetőedző: Sike József.
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 13/3.
Ötméteresből: 2/2, ill. -.
Kipontozódott: Botka.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában